To Dacia Duster γιορτάζει τα 2 εκατομμύρια πωλήσεις, σε σχεδόν 60 χώρες. Είναι το μοντέλο που έχει καταφέρει να βραβευτεί δεκάδες φορές.

Από την ημέρα που κυκλοφόρησε έχει κερδίσει περισσότερα από 40 βραβεία: Αυτοκίνητο της χρονιάς στη Ρουμανία, το καλύτερο SUV στη Μεγάλη Βρετανία, το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο στη Γερμανία και το Βέλγιο και πολλά άλλα που αποδεικνύουν πόσο επιτυχημένο είναι αυτό το μοναδικό και εμβληματικό μοντέλο.

Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Pitesti (Mioveni), που βρίσκεται 200 χλμ. από το Βουκουρέστι, το οποίο ανακαινίστηκε και μετασκευάστηκε για να είναι έτοιμο για την παραγωγή του Duster. Στη Ρουμανία, το Duster αποτελεί στοιχείο εθνικής υπερηφάνειας, στελεχώνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις και το στρατό, ενώ κυκλοφορεί ως ασθενοφόρο κ.α.

Οι πελάτες του Duster είναι όλοι ετερόκλητοι και βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν σε αυτό το πεδίο των πελατών στοιχεία που εντυπωσιάζουν. Όπως, ότι στη Μεγάλη Βρετανία οι γυναίκες αγοραστές του Dacia Duster είναι περισσότερες, ποσοστιαία, από τους άνδρες.

Στην Τουρκία έχει τους νεότερους ηλικιακά αγοραστές Duster (42 ετών κατά μέσο όρο), ενώ, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι αγοραστές Duster αγαπούν την ύπαιθρο: το 23% λατρεύει το περπάτημα και την πεζοπορία, το 12% το ποδήλατο και το 9% τα ταξίδια.