To ερχόμενο τριήμερο οι 20 ομάδες με τους 10 πιλότους της F1 μεταφέρονται για το νέο κύκλο δοκιμών πριν τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν στις 20 Μαρτίου. Μάλιστα, ο Χάμιλτον φαίνεται ότι μπήκε με  το δεξί  στον πρώτο κύκλο δοκιμών των νέων μονοθεσίων, στην πίστα της Βαρκελώνης, με τον βρετανό πιλότο να κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και τους καλύτερους χρόνους.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον με τη νέα Mercedes W13 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, στην πίστα της Βαρκελώνης και την τρίτη ημέρα των δοκιμών, ενώ, την έκπληξη έκανε ο νέος οδηγός ( και ομόσταβλος του Χάμιλτον) ο Τζορτζ Ράσελ. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Σέρτζιο Πέρεζ με το αναβαθμισμένο μονοθέσιο της Red Bull ενώ, ακολούθησε ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν. Ο επόμενος κύκλος δοκιμών θα πραγματοποιηθεί στις 10- 12 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Αναβολή για το γκραν πρι στο Σότσι

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Ουκρανία με θλίψη και σοκ. Με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διοργανωθεί γκραν πρι στο Σότσι» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της FIA, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, η οποία ανέβαλε – και δεν ακύρωσε προς το παρόν – τον αγώνα στη Ρωσία. Ο οδηγός της Ferrari ανέφερε, ότι «είναι σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει στη Ρωσία» ο ενώ Μαξ Φερστάπεν δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνονται γκραν πρι σε χώρες όπου επικρατεί εμπόλεμη κατάσταση.