To SKODA ENYAQ iV μεγαλώνει την αυτονομία του χάρη στο νέο λογισμικό του. Οπως αναφέρει η τσέχικη φίρμα σ βελτιστοποιεί τη λειτουργία του αυτοκινήτου. Η SKODA ουσιαστικά προσφέρει στο ηλεκτρικό της μοντέλο τη νέα έκδοση λογισμικού “ME3” στα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στη Mlada Boleslav.

Τα ENYAQ iV που έχουν ήδη παραδοθεί στους πελάτες, θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση με τη νέα έκδοση λογισμικού το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με τους πελάτες να ενημερώνονται σχετικά τους προσεχείς μήνες.

Η νέα έκδοση λογισμικού ME3 περιλαμβάνει βελτιώσεις για τη λειτουργία, τον έλεγχο και τη σχεδίαση του συστήματος infotainment, του ψηφιακού πιλοτηρίου Digital Cockpit και του Head-up Display.

Στο SKODA ENYAQ COUPÉ iV 60, που θα λανσαριστεί στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι, η αυτονομία αυξάνεται στα 416 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Το ENYAQ COUPÉ iV 80 μπορεί να διανύσει έως και 544 χιλιόμετρα με μία φόρτιση ενώ το ENYAQ COUPÉ iV 80x με δύο ηλεκτροκινητήρες, μπορεί να καλύψει αντίστοιχα 520 χιλιόμετρα.