Το σπορ, σεντάν γερμανικό μοντέλο …προσεδαφίζεται στην ελληνική αγορά. Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική EQE 350+ κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην χώρα μας, και συγκεκριμένα είναι διαθέσιμη προς παραγγελία ενώ, στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της χώρας μας θα είναι από τις αρχές του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, η επιβλητική σε εμφάνιση Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες της EQS . Οι υποψήφιοι αγοραστές  μπορούν να επιλέξουν ανάμεαα από δύο εκδόσεις: Την EQE 350+ με ισχύ 215 kW και την EQE 43 4MATIC στα 350 kW. 

Το εσωτερικό της ΕQE 350+ διακατέχεται από άφθονες δόσεις πολυτέλειας, με εναλλαγές από δέρμα και υψηλής ποιότητας υλικά,  ενώ, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και το διακοσμητικό φωτιζόμενο στοιχείο με μοτίβο Mercedes-Benz δημιουργούν μια lounge φουτουριστική ατμόσφαιρα.

Σε κάθε περίπτωση, η γερμανική φίρμα έχει προσδώσει σπορ χαρακτηριστικά στην EQE 350+ , τόσο στην εξωτερική της όσο και στην εσωτερική της εμφάνιση, χάρη στην γραμμή  AMG Line, ενώ η γραμμή εξοπλισμού Electric Art, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί εκφραστικές, κομψές σχεδιαστικές γραμμές.

Η εξωτερική του εμφάνιση,  ξεχωρίζει από το AMG Night Package με στοιχεία σε μαύρο και μαύρο χρώμιο, κόκκινες δαγκάνες φρένων ή τα διακοσμητικά στοιχεία AMG από ανθρακονήματα. ενώ, υπάρχει μια επιλογή από αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος AMG 20 και 21 ιντσών.

Η ισχύς της πρώτης έκδοσης αγγίζει τους 292 ίππους ενώ, η ισχυρότερη, τους 476 ίππους. Η αυτονομία τους ανέρχεται εώς και 654 χιλιόμετρα.

Η EQE προσφέρεται με το πιο εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, με τα βασικά προαιρετικά χαρακτηριστικά να περιλαμβάνουν σύστημα διεύθυνσης και στον πίσω άξονα – διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με γωνίες διεύθυνσης έως 4,5 μοίρες και έως 10 μοίρες – συν την τεχνολογία προβολέων DIGITAL LIGHT. Επίσης, (επιπλέον του πακέτου Advance Plus που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό των οχημάτων στη χώρα μας) προσφέρεται με τα πακέτα Premium και Premium Plus, καθώς και το κατάλληλα προδιαμορφωμένο EQE 350+.

Προσφέρεται με πολλαπλά προγράμματα οδήγησης,  ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού,  με ρυθμίσεις ανάρτησης, AMG DYNAMICS με, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ροπής τιμονιού και AMG SOUND EXPERIENCE, που περιλαμβάνονται στο επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Οι EQE 350+ & EQE 43 AMG 4MATIC κοστίζουν από 82.500 ευρώ – η πρώτη – και 111.000 ευρώ η δεύτερη εκδοχή.