Δεν ήταν λίγοι όσοι βλέποντας την μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στον ανακριτή και έπειτα στον εισαγγελέα, θυμήθηκαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
Ένα κονβόι αυτοκινήτων, μετέφερε την Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της απολογίας των τρομοκρατών της «17Ν». Και δεν είναι μόνο αυτό το μόνο κοινό.
Γιατί προκρίθηκαν οι φυλακές του Κορυδαλλού
Αρχικά να πούμε ότι οι φυλακές του Κορυδαλλού προκρίθηκαν για δύο λόγους:
- Πρώτον, διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ιριδας και της Μαλένας.
- Δεύτερον, διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη», γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.
Σε «τυφλό» κελί η Ρούλα Πισπιρίγκου
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Πτέρυγα 6 των φυλακών έχουν δημιουργηθεί από το 2003 ειδικά κελιά. Σε αυτά τα κελιά υπάρχει ξεχωριστός χώρος για προαυλισμό.
Σε ένα από αυτά θα μείνει -τουλάχιστον- προσωρινά η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως λέει ο ΑΝΤ1. Μακριά από τις υπόλοιπες 150 και πλέον γυναίκες που κρατούνται στον Κορυδαλλό.
Στα κελιά αυτά είχαν «φιλοξενηθεί» τα μέλη της »«17 Νοέμβρη» αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.
- Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: «Η Πισπιρίγκου έχει συγκεκριμένη διαταραχή αλλά δεν είναι άρρωστη» λέει ο Σούρας
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό τους, είναι ότι δεν έχουν κάγκελα. Γι’ αυτό άλλωστε τα ονομάζουν «τυφλά κελιά». Τέσσερις τοίχοι και μια σιδερένια πόρτα με ένα μικρό άνοιγμα στο κέντρο της πόρτας.