Την πιθανότητα χορήγησης της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας από τους γιατρούς απέκλεισε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη.
Όπως ανέφερε η κυρία Σερδέλη, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, η κεταμίνη είναι μία ελεγχόμενη ουσία, ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων εξάρτησης και αυτών που μπορεί να γίνει κακή χρήση και γι’ αυτό το λόγο παρακολουθείται πολύ στενά η ποσότητα που μπαίνει και βγαίνει από ένα νοσοκομείο.
«Μία ασφαλιστική δικλείδα είναι αυτό ακριβώς, ότι μετριούνται ακριβώς τα φιαλίδια της ουσίας και πρέπει οι γιατροί να λογοδοτήσουν που το έχουν χορηγήσει» είπε και συμπλήρωσε πως οι γιατροί δεν προτιμούν ιδιαίτερα την εν λόγω ουσία. «Για λόγους ασφαλείας, τα φυαλίδια περιέχουν πολύ μικρές συγκεντρώσεις κεταμίνης, λίγα ml και λίγα mg ανά ml για να μην μπορεί να γίνει υπέρβαση δόσης».
«Σε μικρές ποσότητες μπορεί να κάνει «θαύματα», ωστόσο είναι πάρα πολύ εύκολο, ειδικά σε ένα παιδάκι όπως η Τζωρτζίνα που λάμβανε τόσα φάρμακα, πολύ μικρές ποσότητες της ουσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα» συμπλήρωσε.
«Είναι σημαντικό ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στο ότι αυτά που λέμε είναι τεκμηριωμένα ακριβώς γιατί εμείς την ίδια στιγμή που υφιστάμεθα ενός τέτοιου περιστατικού, την ίδια ώρα πρέπει να πάμε να σώσουμε τη ζωή ενός ανθρώπου» πρόσθεσε.