Ακόμη 40 γιατροί αναμένεται να καταθέσουν αναφορικά με την υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Αυτή τη φορά οι καταθέσεις θα αφορούν τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2021, με τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, να έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της, με τη χρήση κεταμίνης.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπάρχουν καταθέσεις από τρεις γιατρούς της ΜΕΘ Πατρών, μέσω των οποίων αποδίδεται μεγάλη αδιαφορία της 33χρονης μητέρας κατά τη διάρκεια νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, οι γιατροί μιλούν για χαρακτηριστική αδιαφορία, περίεργες κινήσεις και πως η συμπεριφορά της δεν αντιστοιχούσε σε αυτήν μιας μητέρας που το παιδί της νοσηλεύεται.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει μια σειρά καταθέσεων από 40 γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι αναμένεται να αναφερθούν στα εννέα ύποπτα επεισόδια που υπέστη το κοριτσάκι. Μάλιστα, πέντε από αυτά έχουν βιντεοσκοπηθεί.
Ανάμεσα στις καταθέσεις, θα είναι και αυτή μιας νοσοκόμας η οποία θα αναφέρει την ερώτηση της 33χρονης για την ύπαρξη καμερών στο δωμάτιο του παιδιού.
Νέα στοιχεία για τη διακομιδή της Ίριδας στο νοσοκομείο
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.
Ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας, που βρέθηκε ξαφνικά νεκρή στην κούνια της, διερευνάται, εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Στην περίπτωση της Ίριδας, όπως είναι γνωστό το πλήρωμα της Κινητής Μονάδας του ΕΚΑΒ που έσπευσε μετά την κλήση που δέχθηκε το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, στο σπίτι επί της οδού Μπιζανίου, βρήκε την 33χρονη Ρουλα Πισπιρίγκου να κάνει «ΚΑΡΠΑ».
Η διαδικασία αναζωογόνησης συνεχίστηκε από τον γιατρό. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», είναι ο άνθρωπος που έλαβε την απόφαση το βρέφος να διακομιστεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.
Απόφαση που προφανώς ελήφθη, υπό το βάρος της κρισιμότητας της κατάστασης και πως θα έπρεπε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και οι δυνατότητες επαναφοράς του βρέφους.
Ιατροδικαστής «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Την ίδια στιγμή, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA η Ελπίδα Σπανουδάκη, ιατροδικαστής, αναφέρθηκε στο σωληνάκι του οξυγόνου που αφαιρέθηκε από την 9χρονη.
«Για να έχουν χορηγήσει οξυγόνο πάει να πει ότι ήθελαν να το κάνουν να νιώσει καλύτερα στην αναπνευστική του λειτουργία. Δεν βγαίνει εύκολα από κάποιον που δεν γνωρίζει, ούτε με απότομη κίνηση του κεφαλαίου. Προφανώς για να μην ανευρεθεί από τους γιατρούς αφαιρέθηκε από τρίτο άτομο» είπε.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο, η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή.
«Οι γιατροί λένε ότι ήταν άσφυγμο οπότε καταλαβαίνουμε ότι έχει μπει σε ανακοπή και πρακτικά θεωρείται νεκρό. Πάνω σε αυτό καταλαβαίνουμε ότι το παιδί έχει οδηγηθεί σε ανακοπή λόγω της δηλητηρίασης της κεταμίνης που είχε προηγηθεί της ανακοπής», ανέφερε.
Όπως λέει η κ. Σπανουδάκη, το γεγονός ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε πριν την ανακοπή, φαίνεται από το ότι βρέθηκε μεταβολίτης της ουσίας στα ούρα της 9χρονης, που σημαίνει ότι κατά τη χορήγησή της θα έπρεπε να είναι ζωντανή.
«Αν ήταν νεκρή δε θα ανευρίσκαμε τον μεταβολίτη της κεταμίνης», είπε και συμπλήρωσε ότι «η χορήγηση κεταμίνης και η αφαίρεση του οξυγόνου, λειτούργησαν συνδυαστικά στον θάνατο του παιδιού».