O Λεκλέρ, ο Φερστάπεν και ο Χάμιλτον μαζί με τα άλλα παιδιά της Formula1 είναι έτοιμοι να δώσουν την δική τους αγωνιστική παράσταση, στο πιο διάσημο γκραν πρι. Το Μονακό, το φημισμένο γκραν πρι της Formula1 ξεκινάει σήμερα, με τις ελεύθερες δοκιμές, αλλά και αύριο, με τις κατατακτήριες, ενώ, ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή, στις 4 το απόγευμα.

Είναι το γκραν πρι των πλουσίων, έχει “άρωμα” γκλαμουριάς, δεν είναι εύκολος αγώνας,  μιας και η στενότητα των δημοσίων δρόμων φέρνει ταχυπαλμίες στους πιλότους και με ταχύτητες που κόβουν την ανάσα ενώ στα κλειστά τούνελ τα μονοθέσια  ξύνουν σχεδόν τις μπαριέρες με 300χλμ/ώρα.

Είναι η μικρότερη πίστα στην Formula1 με 3,34 χιλιόμετρα, και το γκραν πρι με τους περισσότερους γύρους – 78 …σβούρες γύρω από το Μόντε Κάρλο.

Το πρώτο γκραν πρι στο Μονακό διεξήχθη το 1929, που διοργανώθηκε από έναν καπνέμπορο, αφού έδωσε το «πράσινο» φως ο προπάππους του σημερινού πρίγκιπα Αλβέρτου, ο Λουδοβίκος Γκριμάλντι ο δεύτερος. Ουσιαστικά, το γκραν πρι στο Μονακό καθιερώθηκε πριν ακόμη θεσμοθετηθεί επισήμως η Formula1. Από το 1955 έως και σήμερα, το Μονακό αποτελεί το «στολίδι» της επίσημης Formula1.

Παρασκευή

Ελεύθερες δοκιμές 1              15:00

Ελεύθερες δοκιμές 2              18:00

Σάββατο

Ελεύθερες δοκιμές 3              14:00

Κατατακτήριες                          17:00

Κυριακή

Αγώνας                                        16:00