Mέσα στην πατρίδα του, το Μονακό, ο Μονεγάσκος κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, και πλέον είναι αγκαλιά με την pole position. O Λεκλέρ ευελπιστεί να διατηρήσει την πρώτη θέση, από την γραμμή της εκκίνησης, σε ένα αγώνα που οι προσπεράσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Στη δεύτερη θέση της γραμμής της εκκίνησης θα είναι ο Σάινθ και τρίτος ο Σέρτιο Πέρεθ με Red Bull! Τέταρτος θα ξεκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν, που έμεινε πιο πίσω.

Είναι επίσης, ο πιο «κοντός» αγώνας της Formula1. Έχει μήκος 260.2 χιλιόμετρα, αποτελείται από 78 γύρους ( κάθε γύρος είναι 3,3 χιλιόμετρα, όντας όλοι οι υπόλοιποι είναι κάτι παραπάνω από 300χλμ. Από το 1955, ο αγώνας είναι μόνιμος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1. Μάλιστα, στο Μονακό, εκείνη την περίοδο συμμετείχε και ο ο μεγαλύτερος σε ηλικία πιλότος,  ο Μονεγάσκος Λουί Χίρον, σε ηλικία 56 ετών. Εχει υπολογιστεί, ότι, στο Μονακό οι οδηγοί αλλάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα 5.000 φορές την ταχύτητα στο αυτόματο κιβώτιο του μονοθεσίου τους.