Οι στυλιστικές του εμφανίσεις είναι εκκεντρικές, αλλά, πάντα ακολουθούν τις τάσεις της μόδας. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Λιούις Χάμιλτον δεν αποκλείει το γεγονός, μετά την καριέρα του, στην Formula1, να ανοίξει έναν οίκο μόδας.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο ίδιος ξεκαθάρισε, ότι: “Μου αρέσει η μόδα και μια μέρα θα ανοίξω τον δικό μου οίκο μόδας. Ακόμα κι αν δεν θα γίνω ποτέ ούτε ο Βαλεντίνο”.  Ο ίδιος ανέφερε, ότι, δεν έχει χρόνο για ψώνια. Και για αυτό το λόγο και όταν είναι να αγοράσει κάτι που του αρέσει – παρακολουθώντας το ίντερνετ  – τις στέλνει σε ένα φίλο του, που έχει προσωπικό στυλίστα, και αυτός τον βοηθάει για να αγοράσει τα ρούχα που πολλές φορές τα βλέπουμε να τα φοράει και στα πιτ στοπ.

Οι συχνές μεταμορφώσεις του Χάμιλτον, με τις εκκεντρικές ενδυματολογικές εμφανίσεις του και οι νέες τάσεις που λανσάρει, από την κορφή έως τα νύχια, δείχνουν ότι ο σούπερ σταρ της Formula1 πατάει στα πρότυπα των καλλιτεχνών, διεθνούς φήμης, ενώ, στο παρελθόν, είχε αναφέρει ότι ένα από τα είδωλα του είναι ο Ντέιβιντ Μπόουι – που κάποτε του είχε στείλει ως δώρο δύο κιθάρες.

Ο Χάμιλτον δηλώνει, ότι επιθυμεί να κατακτήσει τον όγδοο τίτλο του, κάτι το οποίο για φέτος είναι δύσκολο, ενώ, ακόμη δεν έχει αποφασίσει πότε θα αποχωρήσει από τα γκραν πρι. Σήμερα, είναι 37 ετών και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι, δεν σκέφτεται να γίνει 40 ετών, και να τρέχει ακόμη στους αγώνες.

Παρά τα 37 του χρόνια ο Λιούις Χάμιλτον η ζωή του, όπως και των περισσότερων οδηγών στην Formula1, περιλαμβάνει  εένα αυστηρό πρωτόκολλο άθλησης, αυστηρής διατροφής, ένα αποστειρωμένο πρόγραμμα, που η απόκλιση του ενέχει κινδύνους, απώλειες στις επιδόσεις και επιπτώσεις στην επαγγελματική τους καριέρα. Ο δρόμος των πιλότων της Formula1,  προς την κορυφή  περιλαμβάνει μια ζωή με στερήσεις, τηλεμετρίες, ζυγαριές, αθλητιάτρους, μάνατζερ που ελέγχουν κάθε σπιθαμή των επιδόσεων τους σε υπολογιστές, εφαρμογές, στατιστικές.