Είναι ίσως από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας υποψήφιος αγοραστής αυτοκινήτου αλλά και ένας φίλος των τεσσάρων τροχών. Να δοκιμάζει το ηλεκτρικό FIAT 500 στην οροφή ενός θρυλικού εργοστασίου της Ιταλικής φίρμας, να πίνει τον καφέ του και να χαζεύει ιστορικά εκθέματα.

Σήμερα, η ιταλική φίρμα φέρνει το κοινό πιο κοντά στην εντυπωσιακή La Pista 500, τη θρυλική πίστα που πρόσφατα απέκτησε νέα ζωή. Με πρωταγωνιστή το νέο ηλεκτρικό 500, που μπορούν να το δοκιμάσουν σε μια πίστα, 28 μέτρα, πιο ψηλά από το έδαφος!

Το εργοστάσιο του Lingotto είναι ένα ορόσημο για την FIAT, με σημείο αναφοράς η οβάλ οροφή του κτηριακού συγκροτήματος, η οποία αξιοποιήθηκε για τη δοκιμή των αυτοκινήτων που έβγαιναν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Σήμερα, το Lingotto εκτός των άλλων φιλοξενεί την Pinacoteca Agnelli, αλλά και μια σειρά εγκαταστάσεων που είναι αφιερωμένες στο 500.

Εκεί βρίσκεται το μουσείο Casa 500, ένα μοντέρνο καφέ , το “FIATCafé500” και βέβαια η La Pista 500, η οροφή του εργοστασίου που έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο «κρεμαστό» κήπο της Ευρώπης έχουν δημιουργήσει ένα οικοσύστημα αφιερωμένο στην ιστορία, το παρόν, αλλά και το μέλλον του 500.

Εκτός από τη δοκιμή του νέου 500, οι επισκέπτες της οροφής του Lingotto μπορούν να συμμετέχουν και στο “E-DRIVE SCHOOL”, μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σαν στόχο έχουν το κοινό να έρθει σε επαφή με τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να ενημερωθεί για τις βέλτιστες πρακτικές οδήγησης.