Επτά χρόνια μετά το λανσάρισμα της, η  Mercedes-Benz παρουσίασε το διάδοχο της νέας GLC . Το νέο μοντέλο έχει πιο φρέσκια εμφάνιση, με μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας και πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης.

Στην εξωτερική του εμφάνιση το νέο μοντέλο υιοθετεί την σχεδιαστική ταυτότητα των υπολοίπων μοντέλων, έχει μεγαλώσει αρκετά – κατά έξι εκατοστά – ενώ το μεταξόνιο άγγιξε τα 2.9 μέτρα. Συνολικά, το μήκος της νέας ορίζεται στα 4,7 μέτρα.

H αεροδυναμική της νέας Mercedes-Benz GLC έχει βελιωθεί, με τ Cd να μειώνεται από το 0,31 στο 0,29.  Επίσης, η νέα Mercedes-Benz GLC είναι εξοπλισμένη με στάνταρ full LED, ενώ, μπορεί, να παραγγελθεί προαιρετικά και με τα Digital Light.

Η νέα Mercedes-Benz GLC φέρει , με όλο το πακέτο συνδεσιμότητας που συνοδεύει και τα άλλα μοντέλα της φίρμας. Επίσης, διαθέτει μια οθόνη 12,3 ιντσών που είναι πτη δεύτερη γενιά του συστήματος infotainment MBUX πίσω από το τιμόνι και μια οθόνη αφής 11,9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Κάτω από το καπό οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από τρεις ήπια υβριδικές εκδόσεις,  με 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα αλλά και άλλες τρεις με πιο ισχυρή plug-in hybrid τεχνολογία. Όλες οι εκδόσεις έχουν στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC  και το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του νέου μοντέλου με σύστημα τετραδιεύθυνσης σε όλους τους τροχούς.