Το κατώφλι της ΓΑΔΑ πέρασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης η αδερφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος καταθέσεων από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, τα οποία τελικά δολοφονήθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Λέων: Ασφυκτικός ο θάνατος των παιδιών στην υπόθεση της Πάτρας – 100% αδιαμφισβήτητο το πόρισμα

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου έφτασε μαζί με τον δικηγόρο της Ρούλας, Οθωνα Παπαδόπουλο, από την πίσω είσοδο του γκαράζ ώστε να αποφύγει τις κάμερες.

Κατά την είσοδό της ακούστηκαν ύβρεις εναντίον της ενώ οι αστυνομικοί αδικαιολόγητα, προσπαθούσαν να απωθήσουν τους δημοσιογράφους.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:14

  

Τι λέει το πόρισμα

Όσον αφορά στη Μαλένα, οι εκδορές που είχε μύτη της φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό της θάνατο.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: «Θα αμφισβητήσουμε το πόρισμα» λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Στην περίπτωση της Ίριδας οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κακώσεις στο στόμα της ενώ ακόμη ζούσε, ενώ το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος.

Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεως Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.

  • Από το σύνολο των εξετάσεων και αναλύσεων αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου.
  • Αποκλείστηκε η δηλητηρίαση.
  • Αποκλείστηκε ο θάνατος από οποιοδήποτε άλλο παθολογικό αίτιο.
  • Ο θάνατος των δύο παιδιών έχει επέλθει από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

«Δεν σκότωσα τα παιδιά μου»

Σύμφωνα με το Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τους θάνατους της Ίριδας και της Μαλένας που αναφέρει ότι ήταν «ασφυκτικοί», μίλησε με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο, κι επανέλαβε πως δεν έχει σκοτώσει τα παιδιά της.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών μου, αρνούμαι κάθε υπόνοια, υποψία και κατηγορία. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία ευρισκόμενη στη φυλακή» ισχυρίστηκε.

Οι αντιφάσεις της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαϊου, το φως της δημοσιότητας είχε δει η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η οποία σύμφωνα με τις αρχές είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις.

Αναλυτικά, η πρώτη της κατάθεση στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό:

«Περί ώρα 11.30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ανέφερε πουθενά στην κατάθεσή της αυτό που είπε αργότερα, ότι η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 7.30 το πρωί και πήγαν και την είδαν.

Αντιφάσεις όμως υπήρχαν και ως προς αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό, καθώς στην αρχή είχε πει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ. Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε σημειώσει ότι βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11.30, μετά δήλωσε ότι την βρήκε στις 10.45 και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά τη βρήκε στις 10.45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.

«Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη» σημείωσε στην πρώτη της κατάθεση.