«Τα χρώματα που προορίζονται για τα αυτοκίνητα πρέπει όχι μόνο να ικανοποιούν τον πελάτη, αλλά και να ταιριάζουν με το μέγεθος και το σχήμα του αυτοκινήτου» αναφέρει στέλεχος της Οpel, ώστε να συμπληρώσει ότι, η γερμανική φίρμα λανσάρει ως επίσημο χρώμα το νέο Astra, ένα χρώμα με το οποίο είναι η φίρμα άρρηκτα συνδεδεμένη εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, έδωσε και λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο το επίσημο χρώμα του νέου μοντέλου φτιάχτηκε.

Η Νικόλ Χειντ, τόνισε, ότι πήρε το κίτρινο χρώμα που παραδοσιακά χρησιμοποιεί η Opel και το ανέμειξε, έχοντας το βασικό χρώμα σε ένα μπουκαλάκι των 200 ml, με διάφορα άλλα χρώματα. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που επιθυμούσε, ενώ, από την αρχή ήθελε να υιοθετήσει στο νέο μοντέλο μια πιο σκούρα απόχρωση.

«Το κίτρινο που επιλέξαμε ως χρώμα λανσαρίσματος για το νέο Astra στο ξεκίνημα της διαδικασίας έχει αποδειχτεί ότι πέτυχε το στόχο του» ανέφερε, η υπεύθυνη του τομέα των χρωμάτων της Opel. Το νέο Astra είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά για παραγγελία.

Για πρώτη φορά κάνει εισαγωγή στην υβριδική τεχνολογία, ενώ, το 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσει και η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.  Εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα φωτισμού adaptive Intelli-Lux LED® Pixel Light, το οποίο διαθέτει 168 στοιχεία LE, , πολυάριθμα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα ανίχνευσης πεζού, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας κ.α.