Φορτωμένο αυτοκίνητο σημαίνει και αυξημένη κατανάλωση καυσίμου. Για αυτό περιορίστε τις αποσκευές στα απαραίτητα. Επίσης, ένας ασυντήρητος κινητήρας, μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την κατανάλωση καυσίμου.

– Κάνετε συνετή χρήση του κλιματισμού. Οι κατασκευαστές αναφέρουν, ότι η υπερβολική χρήση, μπορεί να επιφέρει αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου.

– Κρατάτε σταθερές ταχύτητες ( μην αυξομειώνετε την ταχύτητα αναίτια ) ενώ, αποφύγετε τα άσκοπα φρεναρίσματα. Αν διατηρείται σταθερές αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, κρατάτε σε άριστη φόρμα τα φρένα του οχήματος, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής στα τακάκια, ενώ, η μείωση στην κατανάλωση είναι πολύ πιθανή.

– Κάντε τσεκ στην πίεση των ελαστικών. Μειωμένη πίεση, συνεπάγεται, καλή οδική συμπεριφορά, απρόβλεπτες μεταβολές στην σταθερή πορεία του ΙΧ σας και αυξημένη κατανάλωση.

Τηρώντας τα παραπάνω δεν είναι απίθανο να πετύχετε μια μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 20%. Αν μάλιστα, στην Εθνική οδό τηρείται τα όρια ( 100 – 120χλμ/ώρα) και δεν ανεβάζετε,  μόλις αδειάζει η αριστερή λωρίδα, υψηλές ταχύτητες, τότε θα καταφέρετε ακόμη μεγαλύτερη οικονομία.

– Τα νέα αυτοκίνητα διαθέτουν υπολογιστή ταξιδιού, με την μέση και την στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, οπότε, η οικονομία είναι ….στα χέρια σας.