Tο νέο Range Rover Sport, όντας το πιο ισχυρό, σύγχρονο και επιβλητικό στην ιστορία της φίρμας, παρουσιάστηκε σε μια ειδική εκδήλωση, που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας. Το πολυτελές SUV, που έχει να προβάλλει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε επίπεδο ασφάλειας, συνδεσιμότητας, τεχνολογίας και επιδόσεων σε οποιοδήποτε έδαφος, έδωσε τη δική του παράσταση στην πρώτη πανελλαδική παρουσίαση, στην Αθήνα.

Το νέο Range Rover Sport εφοδιάζεται με μεγάλη γκάμα σε κινητήρες, με πιο ξεχωριστή την Plug-in υβριδική έκδοση με 3λιτρο κινητήρα (440 ή 510 ίππων), με ηλεκτρική αυτονομία έως 135 χλμ.

Επίσης ο βασικός πετρελαιοκινητήρας 3.0 λίτρων, αποδίδει 249, 300 ή και 350 ίππους, σε συνδυασμό με ήπιο υβριδικό σύστημα. Ο 3λιτρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 400 ίππους, ενώ στην κορυφαία έκδοση ένας κινητήρας V8 4.4 λίτρων αποδίδει 530 ίππους.

Το Ranger Rover Sport έχει μήκος 4.94 μέτρα, πλάτος 2.04 μέτρα, ύψος 1.82 μέτρα, το μεταξόνιο είναι στα 2.997 χιλιοστά ενώ ο χώρος των αποσκευών έχει χωρητικότητα 450 λίτρα. 

Επίσης, ξεχωρίζει η στάνταρ αερανάρτηση με το σύστημα  Dynamic Air Suspension αλλά και η τεχνολογία eHorizon η οποία προετοιμάζει το αυτοκίνητο για τις επερχόμενες στροφές, «διαβάζοντας» τα δεδομένα πλοήγησης.

Το Range Rover Sport θα έρθει στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο με τιμές που θα ξεκινούν πάνω από τα 110.000 ευρώ.

Η 3η γενιά Range Rover Sport είναι ένα πρωτίστως εντυπωσιακό σε εμφάνιση μοντέλο, με την αποκάλυψη του, κατά την εκδήλωση να κρύβει αρκετές εκπλήξεις και πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου.

  

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν του ο Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Jaguar Land Rover,  Λεωνίδας Μισαλάκης, που αναφέρθηκε στον απαράμιλλο χαρακτήρα του νέου Range Rover Sport και στο γεγονός πως όλες οι τεχνολογικές καινοτομίες του ενσωματώνονται αβίαστα στην υπηρεσία του οδηγού, καθιστώντας το ικανό να υπερβεί ό,τι βρεθεί στο δρόμο του, με τη γνωστή άνεση ενός Range Rover.

Ο εκτελεστικός Πρόεδρος της «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ», Μιχάλης Οικονομάκης: «Οι τεχνολογικές καινοτομίες του νέου Range Rover Sport επιβεβαιώνουν τις αποδόσεις και επιδόσεις του σε περιβάλλοντα ιδιαίτερα απαιτητικά, χωρίς όμως να στερείται σε άνεση και αισθητική. Η έλευσή του συμπίπτει με ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας, Πέτρος Πετρόπουλος, τα 100 χρόνια μας στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή».