Η 4η Ιουλίου του 2022 είναι μια σημαντική ημερομηνία για την ιταλική αυτοκινητοβιοηχανία μιας και συμπληρώονται τα 65 χρόνια ζωής του FIAT 500. To μοντέλο – ορόσημο και σύμβολο της FIAT  συνεχίζει να εκφράζει σήμερα με την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση τη μοναδική αίσθηση της Ιταλικής dolce vita.

Το πρώτο 500 του 1957 εξέπληξε τον κόσμο της αυτοκίνησης, καθιστώντας το αυτοκίνητο, πιο προσιτό για το ευρύ κοινό

«Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 έφτασε στο βάθρο της Ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στο πρώτο μισό του έτους», σημείωσε ο κ. Oliver Francois, CEO της FIAT και Global CMO της Stellantis. «Ειδικότερα στη Γερμανία είναι το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ξεπερνώντας τα μοντέλα των εγχώριων κατασκευαστών. Παράλληλα είναι εξαιρετικά δημοφιλές και σε μεγάλες αγορές, όπως στην Ιταλία (1η θέση), στη Γαλλία (3η θέση) και στην Ισπανία (3η θέση)

Σήμερα, η ηλεκτροκίνηση πατάει γκάζι και το ηλεκτρικό 500 αποτελεί τον οδηγό που έφερε το μέλλον, σήμερα! Και η πράσινη μετάβαση συνεχίζεται.  Από το 2024 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2027 η μάρκα στην Ευρώπη θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.