ΜΥΘΟΣ: Αφού κάθομαι πάντα στη σκιά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιώ αντηλιακό

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι ακτίνες UV αντανακλώνται στην άμμο, στη θάλασσα, στο χιόνι, στο νερό και σε άλλες επιφάνειες και έτσι η βλάβη από τις ακτίνες του ήλιου μπορεί να συμβεί και ενώ καθόμαστε στη σκιά. Ανεξάρτητα από το αν καθόμαστε στη σκιά ή είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι στον ήλιο, πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος και με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας από της ακτίνες UVB. Η αντηλιακή μας κρέμα, θα πρέπει να είναι κατάλληλη για την επιδερμίδα μας και τις ανάγκες της. Θα πρέπει να βάζουμε αντηλιακό σε όλο μας το σώμα, 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο. Επαναλαμβάνουμε οπωσδήποτε την επάλειψη του αντηλιακού μας κάθε δύο ώρες ή και συχνότερα μετά από κολύμπι, άσκηση, έντονη εφίδρωση ή σκούπισμα με πετσέτα.

ΜΥΘΟΣ: Όσο είμαι μέσα στο νερό δεν χρειάζεται να βάλω απαραίτητα αντηλιακό

ΑΛΗΘΕΙΑ: Μπορεί  να καούμε και στο νερό γιατί οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται σε αυτό. Παράλληλα με τη δροσερή θερμοκρασία του νερού δεν αντιλαμβανόμαστε το κάψιμο από τον ήλιο. Είναι απαραίτητο λοιπόν να είμαστε πάντα προστατευμένοι και φυσικά πριν από τη βουτιά μας.

ΜΥΘΟΣ: Αφού έβαλα αντηλιακό πριν τη βουτιά, δεν χρειάζεται να ανανεώσω μόλις βγω από τη θάλασσα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η αντηλιακή προστασία μειώνεται προοδευτικά τόσο με το χρόνο, όσο και με το κολύμπι και φυσικά αφού έχουμε σκουπιστεί. Για να είμαστε ασφαλείς θα πρέπει να βάζουμε αντηλιακό ανά τακτά χρονικά διαστήματα (2 ώρες) και πάντα μετά το σκούπισμα. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε επιλέξει αντηλιακά που είναι ανθεκτικά ή και πολύ ανθεκτικά στο νερό. Σημαντικό είναι  τα μικρά παιδιά να φορούν αντηλιακά μπλουζάκια για επιπλέον προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας τους.

ΜΥΘΟΣ: Το δέρμα μου δεν καίγεται ποτέ, επομένως δεν θα πάθω μακροπρόθεσμα βλάβη στο δέρμα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η συνολική έκθεσή μας στις ακτίνες του ήλιου, σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας μπορεί να συνδεθεί και με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Ακόμα κι αν η έκθεση στον ήλιο δεν εκδηλώνεται ως ηλιακό έγκαυμα, αυξάνει τον κίνδυνο μακροχρόνιας βλάβης του δέρματος. Έρευνες δείχνουν ότι η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής του παιδιού, αυξάνει σημαντικά την κίνδυνο καρκίνου του δέρματος αργότερα.

ΜΥΘΟΣ: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιώ αντηλιακό όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός ή συννεφιασμένος

ΑΛΗΘΕΙΑ: Όταν ο καιρός είναι δροσερός ακόμη και όταν υπάρχουν σύννεφα,  οι ακτίνες UV υπάρχουν και εξακολουθούν να είναι επιβλαβείς. Τα σύννεφα απορροφούν μόνο ένα μικρό ποσοστό της ακτινοβολίας ανάλογα με την πυκνότητά τους. Το δέρμα μας παραμένει εκτεθειμένο σε κίνδυνο ακόμη και τις βροχερές ή συννεφιασμένες ημέρες. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε, ότι η έκθεση στον ήλιο που δεν οδηγεί απαραίτητο σε κάψιμο, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα της επιδερμίδας μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Επομένως η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη όλο το χρόνο και με όλες τις συνθήκες που μπορεί να επικρατούν. Κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος και όλους τους φωτότυπους, είναι τα αντηλιακά προσώπου Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+ με άρωμα και χωρίς & Anthelios UVMUNE 400 Hydrating cream SPF50+ με άρωμα και χωρίς. Τα αντηλιακά αυτά παρέχουν πολύ υψηλή, ευρέος φάσματος προστασία από τον ήλιο και τις επιβλαβείς ακτίνες UVB, UVA, μακρές UVA αλλά και τις ULTRA ΜΑΚΡΕΣ UVA. Προστατεύουν από βαθιές κυτταρικές βλάβες και βλάβες που προκαλούν η ρύπανση και η υπέρυθρη ακτινοβολία. Ενυδατώνουν σε βάθος από την πρώτη εφαρμογή. Έχουν αόρατη υφή με μία μη λιπαρή και μη κολλώδη σύνθεση που δεν αφήνει λευκά σημάδια και απορροφάται γρήγορα.

Τα συγκεκριμένα αντηλιακά προσώπου είναι υποαλλεργικά και δοκιμασμένα δερματολογικά σε ευαίσθητο, αντιδραστικό  και αλλεργικό στον ήλιο δέρμα.

Το αντηλιακό σώματος σε σπρέι Anthelios Invisible Spray SPF50+ προτείνεται για κάθε τύπο δέρματος γιατί είναι και ένα προϊόν με πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας UVA. Παρέχει προστασία ευρέος φάσματος που προλαμβάνει τις βλάβες που μπορούν να προκληθούν από τις ακτίνες UVA, τις UVB, τις υπέρυθρες Α και τη ρύπανση. Η γλυκερίνη στη σύστασή του ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Επειδή περιέχει πολυμερή που “κλειδώνουν” τα έλαια, η σύνθεση του δεν έχει λιπαρή αίσθηση, έχει μία ανάλαφρη υφή και δεν αφήνει λευκά σημάδια στο δέρμα μας. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο και δεν τσούζει τα μάτια.

Το Anthelios Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+ είναι κατάλληλο αντηλιακό σπρέι σώματος για την  ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, η οποία προλαμβάνει τις βλάβες που μπορούν να προκληθούν  από τις ακτίνες UVA, τις UVB, τις υπέρυθρες Α και τη ρύπανση. Η σύνθεσή του εξασφαλίζει ομοιόμορφη, σταθερή, ανάλαφρη, μη λιπαρή υφή που δεν αφήνει λευκά σημάδια και δεν τσούζει τα μάτια. Αυτό το αντηλιακό σώματος έχει δοκιμαστεί υπό ακραίες συνθήκες και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο.

Το κατάλληλο αντηλιακό σπρέι προσώπου και σώματος για όλη την οικογένεια είναι το Anthelios Family Spray SPF50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος (UVA, UVB) και βοηθά στην προστασία από τις βλάβες που προκαλούν η ρύπανση και η υπέρυθρη (IR) ακτινοβολία. Η σύνθεση του δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυ προστασίας και εξασφαλίζει ομοιόμορφη, σταθερή, μη λιπαρή υφή. Το συγκεκριμένο αντηλιακό σώματος είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα ενηλίκων και παιδιών. Είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, στον ιδρώτα και στην άμμο και δεν τσούζει τα μάτια. Η συσκευασία του είναι από 85% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR).

Η σωστή και συχνή χρήση αντηλιακού ευρέος φάσματος με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας όλο το χρόνο, εξαλείφει την πιθανότητα για βλάβες στην επιδερμίδα μας και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.