Να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης η συζήτηση και να αναζητηθούν συγκλίσεις ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά τη συζήτηση για τις υποκλοπές και τις θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο της λειτουργίας της ΕΥΠ.
Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισπανίας λέγοντας ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεχόταν πυρά ότι παρακολουθούσε βουλευτές της και την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι είχε παγιδευτεί το κινητό τηλέφωνο του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Σάντσεζ.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε τα εξής: Κι εγώ πληροφορούμαι ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν εν δυνάμει πρωθυπουργός. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω και εγώ ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε, με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό.
«Υποδέχτηκα με αυτοκριτική τη νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως όταν την πληροφορήθηκα δεν δίστασα να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος και απάντησα με αλλαγές σε προσώπα και προτάσεις για πρόσθετες εγγυήσεις ασφάλειας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα κινήσεις του για την αποδοχή του αιτήματος Τσίπρα αλλά και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής καθώς και τις προτάσεις με τις δέσμες μέτρων για τις αλλαγές στην ΕΥΠ υπογράμμισε ότι χρειάζεται «προσοχή» καθώς «καμία πρωτοβουλία δεν πρέπει να υπονομεύσει το σημαντικό εθνικό έργο που επιτελεί η ΕΥΠ».
Ο πρωθυπουργός επιμένοντας στη νομιμότητα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, παρά το πολιτικά λανθασμένο της ενέργειας αυτής, και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη αν εξακολουθεί να αμφισβητεί το νόμιμο της επισύνδεσης του τηλεφώνου του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στο όνομα της διαφάνειας δεν μπορούν να γίνουν φέιγ βολάν τα απόρρητα μιας μυστικής υπηρεσίας, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη συμπεριφορά του προϊονίζει τους θεσμούς.