Ένα μοιραίο λάθος που είχε κάνει πριν από επτά χρόνια φαίνεται ότι «πρόδωσε» τον δράστη του διπλού φονικού στην Αίγινα, το οποίο είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το 2015.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ο οποίος με τόσο φρικτό τρόπο είχε δολοφονήσει θεία και ανιψιό, φέρεται να ξέχασε στον τόπο του εγκλήματος ένα σκούφο που φορούσε.
Παρά το γεγονός ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι και έκαψε ζωντανά τα δύο θύματά του, ο σκούφος δεν κάηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χέρια των αρχών και επτά χρόνια μετά να οδηγήσει στη σύλληψή του.
Έτσι, οι αρχές της Μάλτας προχώρησαν στη σύλληψη του 36χρονου άνδρα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ελληνικό – διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.
Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Μάλτας, δράστης του διπλού φονικού είναι ο Ledjon Brakaj, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα σε ηλικία 29 ετών.
Πλέον, τα δύο μεγάλα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αρχές είναι αφενός τι έχουν απογίνει οι σχεδόν 800.000 ευρώ που είχε κλέψει από το σπίτι του θύματός του και αφετέρου αν είχε συνεργούς.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής του
«Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα»
«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» με αυτή τη φράση σχολιάζει ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος τη σύλληψη του 36χρονου, επτά χρόνια μετά.
«Πριν από επτά χρόνια, όταν είχε γίνει το έγκλημα, οι αρχές είχαν κάνει φύλο και φτερό το σπίτι είχαν μαζέψει όλα τα στοιχεία που είχαν βρεθεί στον τόπο» είπε ο κ. Κατερινόπουλος και συμπλήρωσε:
«Μεταξύ αυτών ήταν και το DNA του. Από το DNA ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια ο άνθρωπος αυτός αναζητήθηκε. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και εντοπίστηκε στη Μάλτα, όπου και διέμενε».
«Ήταν ένα λάθος, το οποίο αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν. Αρκεί οι ερευνητές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους» κατέληξε.
Το χρονικό της έρευνας
«Κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αποδείχθηκε ένας μαύρος σκούφος που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος το 2015. Από την ανάλυση που έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν των δραστών. Δεν είχε, όμως, ταυτοποιηθεί το γενετικό υλικό με τη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο δράστης δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.
Τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. με βάση αυτή την έρευνα, αλλά και με το εν λόγω DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και το οποίο διαπιστώθηκε προσφάτως ότι ανήκε στον 36χρονο Αλβανό (σ.σ. με συγκριτικό στοιχείο τα αποτυπώματα του που είχαν ληφθεί από μία παράνομη είσοδο του στην χώρα) είχε εκδώσει, τον Απρίλιο του 2022, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον εντοπισμό του.
Η έρευνα είχε εστιάσει σε συγγενείς του δράστη στην Αλβανία, σε συγκεκριμένο μέρος, καθώς η ΕΛΑΣ είχε εντοπίσει παρόμοιο DNA. Οι εξελίξεις «έτρεξαν» όταν ανακαλύφθηκε ένα αποτύπωμα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα, το οποίο ταυτοποιήθηκε με τον Αλβανό που συνελήφθη στη Μάλτα.
Στις 20 Αυγούστου οι αστυνομικές αρχές της Μάλτας σε τυχαίο έλεγχο εξέτασαν τα στοιχεία του 36χρονου, έλαβαν αποτυπώματα από αυτόν και ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση τους με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.
Στο σχετικό έγγραφο των αρχών της Μάλτας δεν μνημονευόταν πότε είχε μεταβεί στην χώρα αυτή ο συλληφθείς Αλβανός και ποια ήταν η ενασχόληση του εκεί.
Όπως μνημονευόταν στο τότε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», σχετικά με άγνωστα δεδομένα ανεξιχνίαστων τότε εγκλημάτων, και ανάμεσα σε αυτά με το διπλό φονικό της Αίγινας «σημαντικά στοιχεία μέσω εξέτασης DNA και τα οποία έχουν οδηγήσει στην Αλβανία, φαίνεται να έχουν ανακύψει για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αίγινα τον Νοέμβριο του 2015 με θύματα την 70χρονη Ειρήνη Μαρμαρινού και τον 44χρονο ανιψιό της Λάμπρο Πρωτονοτάριο».
Η σύλληψη του 36χρονου έχει φέρει αισιοδοξία στις Αρχές πως θα καταφέρουν να φτάσουν, πλέον, και στον συνεργό του.
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής όπου διέμεναν τα θύματα, στην Αίγινα, δηλώνουν ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι από τη σύλληψη του δράστη. «Οι άνθρωποι βασανίστηκαν», έλεγαν χαρακτηριστικά.