Aλλη μια διάκριση ήρθε για το  νέο αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500, αυτή τη φορά στις  δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Green NCAP, όπου πέτυχε τα 5 αστέρια και το απόλυτο 10 στα 10 και στις τρεις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό μοντελάκι κατάφερε στις επιμέρους δοκιμές  όπως στην έκλυση βλαβερών αερίων , το 500 κατάφερε να εντυπωσιάσει και με τη συνολικότερη αποδοτικότητα του χάρη στο προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης που χρησιμοποιεί, αλλά και το συγκρατημένο βάρος του.

Παρά την απόδοση των 118 ίππων και τις πολύ καλές επιδόσεις (0-50χλμ/ώρα σε 3,1δλ., 0-100χλμ./ώρα σε 9δλ., τελική ταχύτητα 150χλμ./ώρα), το 500 διατηρεί και μια εντυπωσιακή αυτονομία που φτάνει τα 320χλμ. σε μικτές συνθήκες στον κύκλο WLTP και έως τα 460χλμ. σε αμιγώς αστικές συνθήκες. 

Όσον αφορά τον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό οργανισμό Green NCAP , δουλειά του είναι να αξιολογεί τα νέα  μοντέλα, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται με αποδοτικό τρόπο την ενέργεια και έχουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Βασικοί στόχοι του οργανισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας του αέρα, η ελαχιστοποίηση των πόρων που απαιτούν τα επιβατικά μέσα μεταφοράς και η μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Επίσης, το ηλεκτρικό FIAT 500, χάρη σε ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια, αλλά και το απόλυτο 10 στα 10 και στις τρεις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης.