H ŠKODA προσθέτει τώρα στη γκάμα της το  ENYAQ COUPÉ iV καθώς και την σπορ έκδοση RS, άλλα δύο ηλεκτρικά μοντέλα που ενισχύουν την ηλεκτροκίνητη γκάμα. Το νέο μοντέλο φέρει το στυλ που έχουμε ήδη γνωρίζει στο ENYAQ, συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με την κομψότητα.

Το νέο ŠKODA ENYAQ iV και το ENYAQ COUPÉ iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της ŠKODA στο Mladá Boleslav φέρει αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας. Το ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV φέρει κουπέ σχεδίαση, και τονίζει ακόμη περισσότερο το μήκος του αυτοκινήτου.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων του ENYAQ COUPÉ iV είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή, ενώ, η εμφάνιση ενισχύεεται από τους τροχούς με ζάντες 19 έως 21 ιντσών και τους προβολείς Full LED εμπρός και πίσω, που διατίθενται στάνταρ.

Το νέο ENYAQ COUPÉ iV αλλά και η Εnyaq κουπέ RS iV είναι δύο μοντέλα που μοιάζουν στη φιλοσοφία αλλά το δεύτερο κρύβει και τις πιο …αγωνιστικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, αποδίδει  220 kW (299 PS), μέγιστη ροπή 460 Nm, 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό παρούσα και εδώ η φιλοσοφία Design Selections, η οποία εκφράζεται σε πολυάριθμες λεπτομέρειες, αποκλειστικές και χαρακτηριστικές της έκδοσης RS.Επίσης, το ENYAQ COUPÉ RS iV συνδυάζει κίνηση 4×4 με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Εξίσου σημαντικό, ότι η Kosmocar προσφέρει, μαζί  με την αγορά ενός ENYAQ COUPÉ iV σε όλες τις εκδόσεις, ένα μοναδικό αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο (folding e-bike) το οποίο χωράει στο ευρύχωρο πορτ-μπαγκάζ του μοντέλου.  Με την πρωτοβουλία αυτή η Kosmocar προσφέρει αδιάλειπτη εμπειρία μετακίνησης καθώς κι ένα έξυπνο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς, ειδικά σχεδιασμένο για πόλεις, αναδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση της ŠKODA σε ένα κοινό με αυξανόμενες περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Τα σπορ μαύρα αξεσουάρ, το σήμα της μπροστινής πτέρυγας RS, ο εμπρός προφυλακτήρας ειδικά για RS, ο πίσω προφυλακτήρας με διαχύτη και μια ενσωματωμένη λωρίδα ανακλαστήρα σε όλο το πλάτος και η μαύρη μπροστινή μάσκα Crystal Face με μαύρους καθρέφτες είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ENYAQ COUPÉ RS iV. Η δυναμική οδική συμπεριφορά και η στιβαρότητα του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο χάρη στις ζάντες αλουμινίου 20” με αφαιρούμενες επενδύσεις Aero.

Σπορ είναι και το εσωτερικό του με σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών τριών ακτίνων με σήμα RS και τα καλύμματα πεντάλ ενώ,  διαθέτει πληθώρα στάνταρ εξοπλισμού, όπως προβολείς Matrix-LED, πίσω φώτα Top LED με δυναμικές ενδείξεις, την εντυπωσιακή φωτιζόμενη μπροστινή μάσκα Crystal Face και μια αποκλειστική γκάμα ζαντών αλουμινίου 20″-21″. Επίσης, με την εφαρμογή MyŠKODA και τις διαδικτυακές υπηρεσίες, ο κάτοχος του ENYAQ COUPÉ RS iV μπορεί να συνδέσει το smartphone του στο σύστημα του μοντέλου και να ελέγχει εξ αποστάσεως ορισμένες από τις λειτουργίες του, όπως ο έλεγχος κλίματος και η απομακρυσμένη φόρτιση.