Από το 2023  οι αγοραστές που θα επιλέγουν ένα μοντέλο της PEUGEOT, θα μπορούν, ακόμη περισσότερο, να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, είτε αμιγώς είτε εξηλεκτρισμένων με ιδιαίτερα αποδοτικά και οικονομικά plug in υβριδικά σύνολα. Συγκεκριμένα, από το πρώτο εξάμηνο του 2023, όλα τα μοντέλα PEUGEOT θα είναι διαθέσιμα με ένα ή περισσότερα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης.

Τα νέα μοντέλα θα καλύπτουν όλη τη γκάμα της φίρμας. Από τα μικρά επιβατικά και τα SUV έως και τα επαγγελματικά αλλά και τα ποδήλατα! Στόχος της PEUGEOT να διευρύνει τη γκάμα της σε κάθε νέο αγοραστή. Και με αυτό τον τρόπο θα κάνει το όνειρο της πραγματικότητα: την επίτευξη μηδενικών ρύπων με 100% πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030.

Το πρώτο βήμα, από το 2023 περιλαμβάνει την ενίσχυση της γκάμας με νέα υβριδικά σύνολα,   αρχικά στα PEUGEOT 3008 και PEUGEOT 5008, θα διευρύνει την τεχνολογική προσφορά, εμπλουτίζοντας με νέες λύσεις μπαταριών στο Ε-208 και Ε-308, κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, καθώς και plug-in υβριδικά μοντέλα, με κίνηση στους δύο και τους 4τροχούς.

Ειδικότερα, το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης περιλαμβάνει τον νέας γενιάς βενζινοκινητήρα PureTech 136hp, που συνδυάζεται με ένα νέο ρομποτικό αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Χάρη σε μία μπαταρία των 48V η οποία φορτίζεται κατά την οδήγηση, η συγκεκριμένη τεχνολογία εξασφαλίζει επιπλέον ροπή στις χαμηλές στροφές καθώς και κατά 15% μείωση της κατανάλωσης. Δίνει επίσης και τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές σε απόσταση μέχρι 1χλμ. και με χαμηλή ταχύτητα, καλύπτοντας σύντομες αστικές διαδρομές.

Επίσης, η γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων της PEUGEOT, θα ενισχυθεί από τα ηλεκτρικά E-308 και Ε-308SW, όντας η πρώτη φίρμα που θα προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία των station wagon. Στα ατού του η πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, μόνον 12.7 kWh/100χλμ. και η μεγάλη αυτονομία των 400 χλμ!

Επίσης για το segment C, η PEUGEOT επιβεβαίωσε το μελλοντικό λανσάρισμα ενός PEUGEOT E-408 που συμπληρώνει τις υπάρχουσες υβριδικές εκδόσεις του συγκεκριμένου δυναμικού και καινοτόμου, fastback μοντέλου.

Το PEUGEOT E-408 έρχεται να πλαισιώσει την γκάμα των 100% ηλεκτρικών μοντέλων της PEUGEOT.

 Εξίσου σημαντικό ότι το αμιγώς ηλεκτρικό E-308 θα έχει αυξημένη ισχύ κατά 15%, και από 100 kW/136 bhp θα φτάνει πλέον στα 115 kW/156 bhp ενώ η κατανάλωση του μειώνεται στα 12 kWh/100χλμ, εξασφαλίζοντας έτσι στο E-208 μία αύξηση κατά 10.5% της αυτονομίας του, γεγονός που σημαίνει αύξηση της εμβέλειας κατά 38χλμ.,  και συνολική αυτονομία 400χλμ. βάσει δοκιμών WLTP σε μικτό κύκλο (σε διαδικασία πιστοποίησης).

Από την πλευρά του, το PEUGEOT 3008 προσφέρει επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες 225 ή 300 ίππων με τετρακίνηση, που του δίνουν τη δυνατότητα να διανύσει έως και 59χλμ. χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Σημαντική είδηση, ότι στα επαγγελματικά μοντέλα, η γαλλική φίρμα προσφέρει το  e-EXPERT Hydrogen, που θα κινείται με υδρογόνο, θα προσφέρει αυτονομία 400 χλμ και θα μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο φόρτωσης, 1 τόνου. Ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης φτάνει τα  6.1μ3.