Το νέο Mazda CX-60 έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από το Euro NCAP στην τελευταία του σειρά από τεστ. Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό SUV έλαβε στις επιμέρους κατηγορίες,   91% και 88% βαθμολογίες για την προστασία παιδιών και ενηλίκων αντίστοιχα. Επίσης, στην κατηγορία της  Προστασίας Ευάλωτων Χρηστών του Δρόμου πέτυχε βαθμολογία 89%.

Ειδικότερα, το Mazda CX-60 απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία για επιδόσεις crash test για παιδιά 6 και 10 ετών, τόσο για μετωπική όσο και για πλευρική πρόσκρουση. Στον τομέα της πληρότητας παιδιών, η σωστή τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων – Έλεγχος εγκατάστασης CRS – έλαβε επίσης την απόλυτη βαθμολογία, οδηγώντας στο εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα του 91%.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το γεγονός ότι το νέο μοντέλο φέρει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture, το οποίο διαθέτει πολυάριθμες βελτιώσεις που προσφέρουν εξαιρετική δυναμική οδήγηση, το Turn Across Traffic Assist, η ανίχνευση πεζών SBS-R και η προειδοποίηση εξόδου οχήματος BSM βοηθούν τον οδηγό να εντοπίζει πιθανούς κινδύνους κ.α.

Euro NCAP Crash & Safety Tests of MAZDA CX-60 2022