Ο μαγευτικός θίασος της Formula1 πετάει για Αμερική με πιλότο τον ιπτάμενο Ολλανδό τον 25χρονο Μαξ Φερστάπεν  που έχει εξασφαλίσει τον δεύτερο του τίτλο με μαθηματική ακρίβεια. Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2022  που οι είκοσι πιλότοι πετάνε προς τις ΗΠΑ και αυτή τη φορά το γκραν πρι θα διεξαχθεί στην γρήγορη πίστα του Όστιν στο Τέξας. Οι μάχες είναι ακόμη ανοιχτές παρόλο που έχουν απομείνει τέσσερα γκραν πρι.Και από τις  πιο σημαντικές μάχες που θα δοθούν για τη δεύτερη θέση είναι ανάμεσα στον Σαρλ Λεκλέρ και τον Σέρτζιο Πέρεζ. Ο δεύτερος πιλότος της Red Bull βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από τον Μονεγάσκο της Ferrari (253 έναντι 252) και η Ferrari θα προσπαθήσει να το καπελώσει χωρίς να του αφήσει πολλά περιθώρια. 

Μάχη θα δοθεί ανάμεσα και σε άλλες δύο ομάδες, στις Alpine και  McLaren που διεκδικούν την τέταρτη θέση. Η Mercedes δεν είναι σε θέση σε επίπεδο ομάδων να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα μιας και την χωρίζουν από τη Ferrari 67 βαθμοί. Η γερμανική ομάδα έχει αποφασίσει ότι φέτος δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με τον Χάμιλτον να δηλώνει ότι είναι έτοιμος να πάρει πίσω τον τίτλο που του είχε κλέψει ο Φερστάπεν, πέρσι στο Μπαχρέιν.

Η Alfa Romeo είχε μια μέτρια χρονιά μιας και έχει μαζέψει έως σήμερα μόλις 52 βαθμούς και η Aston Martin είναι πίσω επτά βαθμούς .

Ο πρώην οδηγός της Formula1 σε ρόλο μέντιουμ ο Μίκα Χάκινεν μια έκανε τολμηρή πρόβλεψη για τον Φερστάπεν αναφέροντας ότι στο εγγύς μέλλον ο Ολλανδός θα αποχωρήσει από την Red Bull και αυτό επειδή η ομάδα του δεν θα μπορεί να του εξασφαλίσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και γι αυτό το λόγο θα  αναζητήσει άλλη ομάδα. Πάντως ο Φερστάπεν αφήνει υπόνοιες ότι ίσως  όταν  λήξει το συμβόλαιο του να αποχωρήσει οριστικά από τα γκραν πρι. Ίσως να είναι επιφυλακτικός με το μπαράζ κανονισμών που θα αλλάξουν το άθλημα το 2026 .

Στη Ferrari δηλώνουν μέσω του αρχηγού τους  Ματία Μπινότο ότι έχουν ξοδέψει και τα τελευταία τους χρήματα από το φετινό μπάτζετ  για την εξέλιξη των μονοθεσίων του ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη Mercedes. Παρά τις τελευταίες αναβαθμίσεις και οι δύο ομάδες φαίνεται να μην παίρνουν μπροστά σε επίπεδο επιδόσεων…

Παππούς σε μονοθέσιο 

Ο Μάριο Αντρέτι ετών 82,  παλαίμαχος πιλότος στην F1 – είχε κατακτήσει πρωτάθλημα το 1978 – φόρεσε την αγωνιστική του στολή μπήκε σε μια McLaren MP4 του 2013 για να νιώσει την αδρεναλίνη των μονοθεσίων!

Πάντως η Σαουδική Αραβία μιας και θα χτίσει και δεύτερη πίστα επιθυμεί να φιλοξενήσει και δεύτερο γκραν πρι. Η καινούργια πίστα αναμένεται να είναι έτοιμη το 2026. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα του την McLaren Ο Αυστραλός θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν  και όπως φαίνεται θα αναλάβει την θέση του εφεδρικού οδηγού της Mercedes. Επίσης η  Alpine ανακοίνωσε ότι ο Πιέρ Γκασλί θα γίνει επίσημος οδηγός της από το 2023, καλύπτοντας την κενή θέση που άφησε ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ο Φερνάντο Αλόνσο.