Αποτροπιασμός και φρίκη. Ακόμα και αυτές οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα όσα έρχονται στο φως σχετικά με την καταγγελία των δύο παιδιών από τα Πετράλωνα, ότι βιάστηκαν από τους γονείς και τους συγγενείς τους όσο ήταν ανήλικοι.
Οι πληροφορίες σχετικά με τα όσα βίωναν τα παιδιά στο σπίτι των γονιών τους στα Πετράλωνα, είναι σοκαριστικά. Επίσης σοκαριστικό είναι και το γεγονός ότι τα παιδιά είχαν καταγγείλει τα όσα βίωναν αλλά, σύμφωνα με την δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δυο από τα τρία παιδιά, δεν έγινε κάποια έρευνα.
Την ίδια ώρα ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε την απόλυτη φρίκη που βίωναν τα παιδιά και φιλοξενεί το 17χρονο σήμερα αγόρι μίλησε για πρώτη φορά, κάνοντας γνωστό πώς γνωρίστηκαν.
«Το παιδί το συνάντησα όταν ήταν 9 στα 10»
Χαρακτηριστικά ο άνθρωπος αυτός ανέφερε: «Το παιδί το συνάντησα όταν ήταν 9 στα 10». Και συνεχίζει: «Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2015. Τότε είναι που αρχίζει ουσιαστικά η επαφή που είχαμε με τα αδέλφια και μιλούσαμε περισσότερο. Περίπου έναν χρόνο πιο πριν, η μεγάλη αδελφή με τον αδελφό της, περνούσαν από το καφέ μια φίλης μου στο οποίο είμαι θαμώνας και η ίδια, πρώτη, πριν από εμένα είχε παρατηρήσει τις περίεργες συμπεριφορές αυτών των παιδιών. Από τη μία το ένα παιδί είχε αντικοινωνικότητα και επιθετικότητα και από την άλλη ο γιος μια ακραία φοβικότητα και μια διαρκή παρουσία σεξουαλικών εκφράσεων στην κινησιολογία του.
Κατά τα τέλη του καλοκαιριού του ’15, αρχές του φθινοπώρου, ήρθαμε σε μια πιο κοντινή σχέση με την μητέρα, επί της ουσίας εννοώ επαφή, πέραν του πελατειακού που είχε με την ιδιοκτήτρια του καφέ. Είχε μια περίεργη συμπεριφορά γι’ αυτό που συνέβαινε στο σπίτι της, μιλούσε όλο και περισσότερο για τον σύζυγό της, για τον γιο της ανέφερε ακραία αρνητικά ζητήματα.. Πριν από αυτό, πριν από ένα έτος, περιφερόταν στη γειτονιά και διέδιδε ότι το παιδί έπινε φάρμακα, ότι κατανάλωνε διάφορες ουσίες όταν το άφηνε μόνο και βεβαίως η αντίδραση της μητέρας σε ένα τέτοιο παιδί, ήταν να περιφέρεται στην γειτονιά, να πηγαίνει από φαρμακείο σε φαρμακείο, από καφέ σε καφέ, όπως και στην εν λόγω φίλη και να λέει ότι “του κάνω πλύση στομάχου, τον τρέχω στα νοσοκομεία και δεν μπορώ να τον ξαναπάω, γιατί του έχω κάνει ήδη δύο πλύσεις και μετά θα μου πάρουν την επιμέλεια”» είπε, μιλώντας στο Open.
«Ένας σκουπιδότοπος με κατσαρίδες το δωμάτιου του αγοριού»
Συνεχίζοντας την σοκαριστική μαρτυρία του, ανέφερε ότι: «Βλέποντας την κατάσταση των παιδιών και με βάση όσα αρχικά έλεγε η μητέρα κατά του πατέρα, προτείναμε τόσο εγώ όσο και η φίλη να βοηθήσουμε την οικογένεια και τα παιδιά. Να αναλάβουμε τα δύο πρώτα παιδιά, την μεγάλη κόρη, την ενήλικη πλέον και τον δεύτερο γιο στα μαθήματα, όπου μπορεί ο καθένας μας και βεβαίως να βοηθηθεί και η μητέρα στον βαθμό που ήταν δυνατό.
Όταν μπήκα Γενάρη του ’16 στο σπίτι αυτό γιατί ξεκίνησα τα μαθήματα, το πρώτο το οποίο κλήθηκα να κάνω από την συνείδησή μου, ήταν να αρχίσω να τακτοποιώ το δωμάτιο. Ένας σκουπιδότοπος με κατσαρίδες, με τα ρούχα του βρώμικα και ατημέλητα. Τα δόντια του ήταν κατακίτρινα, τα χείλη του σκασμένα, γεμάτα πύον. Με τις κινήσεις αυτές που σας είπα, παράλληλα με αυτά τα οποία βλέπαμε στο παιδί, στα παιδιά, έχουμε και μια μητέρα να ανοίγεται σε εμάς όλο και περισσότερο και λέει με απόλυτη φυσικότητα εκτρώματα τα οποία συνέβαιναν μέσα στο σπίτι της».
Στο Άγιο Όρος για τρία χρόνια ο 17χρονος
Κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, σύμφωνα με το Mega διαδραμάτισε ένας συγγραφέας στον οποίο το 17χρονο αγόρι εξομολογήθηκε όσα βίωσε από τον πατέρα του και συγγενείς του οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να βιντεοσκοπούν τα παιδιά τους ενώ τα βίαζαν. Μάλιστα ο νεαρός είχε βιαστεί μπροστά στη μητέρα του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μήνυση έγινε το 2017 και τότε ο συγγραφέας με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας αποφάσισε το παιδί να μεταφερθεί στο Άγιο Όρος. Εκεί φοίτησε στην Αθωνιάδα Σχολή, ενώ όσοι τον γνώρισαν και ήρθαν σε επαφή μαζί του ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα πολύ καλό παιδί και καλό μαθητή. Ο νεαρός παρέμεινε εκεί μέχρι το 2020 και επέστρεψε στην Αθήνα για τα διαδικαστικά με εισαγγελική εντολή προκειμένου να έρθει σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πατέρα του.
Μάλιστα μετά την μήνυση που υποβλήθηκε το 2017 δύο άτομα επικοινώνησαν ανώνυμα με το Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να ενημερώσουν για τις στιγμές φρίκης που βίωνε ο 17χρονος και η αδερφή του. Ωστόσο η υπόθεση είχε προχωρήσει κι έτσι ήρθαν σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας.
«Bιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς» στα πάρτι
Μιλώντας στο MEGA η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης σήμερα κόρης της οικογένειας, μίλησε για βασανισμό των παιδιών από μικρή ηλικία.
«Έχουν βασανιστεί αυτά τα παιδιά. Όλο αυτό που ζούσαν και ζουν νομίζουν ότι συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, μπορεί να μην τους άρεσε αλλά έπρεπε να υποστούν τη μοίρα τους μου είπαν χαρακτηριστικά», είπε η δικηγόρος.
Η κυρία Πλαστήρα σημείωσε πως «τα παιδιά δεν έχουν κακοποιηθεί μόνο σωματικά και ψυχικά, έχουν επαναθυματοποιηθεί όταν καλούνται να καταθέσουν τα ίδια πράγματα και όταν για 5 χρόνια η υπόθεση σέρνεται. Το να χρονοτριβεί τόσο πολύ μια τόσο σοβαρή καταγγελία είναι και κατά του τεκμηρίου της αθωότητας».
Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 22χρονης, η ίδια «δεν έχει καταγγείλει βιασμό αλλά σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον πατέρα της και κάποια άλλα άτομα. Δεν είχε αναφέρει ότι είχε και η ίδια κακοποιηθεί και είναι σημαντικός ο χρόνος που διάλεξε να καταγγείλει την κακοποίησή της αφού ενηλικιώθηκε και μπόρεσε να φύγει από το σπίτι».
Όπως λέει στα πάρτι βιασμών γινόταν καταγραφή με κάμερα, ωστόσο «για να εντοπιστεί ένα υλικό θα πρέπει να αναζητηθεί. Τα παιδιά το κατήγγειλαν, αλλά δεν έγινε κάποια έρευνα. Όταν έχουν παρέλθει πέντε έτη και όταν είναι υποψιασμένοι οι δράστες, έχουν καταστρέψει όλα τα στοιχεία».
Όσο για τους γονείς των παιδιών επεσήμανε πως «έχουν κληθεί και έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Μόνο στον πατέρα έχει τεθεί όρος να μην πλησιάζει και να μην έχει επικοινωνία με τα ανήλικα τέκνα του».
Η 22χρονη κόρη ζει πλέον στην επαρχία ενώ ο 17χρονος μένει με μία οικογένεια που τον βοήθησε. Οι γονείς έχουν χωρίσει και το μικρότερο παιδί της οικογένειας ζει με τη μητέρα του. Μέχρι και σήμερα όμως, πατέρας και μητέρα συνεχίζουν να έχουν τη γονική μέριμνα.