Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θέλουν να κλείσουν εκκρεμότητες – και μία από αυτές είναι η συγκρότηση των νέων τομέων πολιτικής, η οποία, αν και αποδείχθηκε μια μακρά διαδικασία, σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η ανανέωση, αλλά και το «μπόλιασμα» της παλιάς και της νέας γενιάς, καθώς και προσώπων που δεν ανήκουν διαχρονικά στον κομματικό μηχανισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο η διαδικασία ενισχύθηκε από τη διαδικτυακή κατάθεση βιογραφικών μέσα από τη σχετική πλατφόρμα του κόμματος, εκ των οποίων περίπου 500 κρίθηκαν ιδιαίτερα αξιόλογα – και λειτουργούν ως βάση, ώστε να αξιοποιηθούν και αργότερα.
Αυτή η ενίσχυση δικαιολογεί και τη σχετικά χρονοβόρα διαδικασία συγκρότησης των τομέων, καθώς υπάρχουν προσωπικές και τηλεφωνικές επαφές, οι οποίες λειτουργούν ως μικρές συνεντεύξεις, με στόχο τη συγκρότηση ευέλικτων τομέων που θα μπορούν να παράξουν από εδώ και πέρα τη βασική πολιτική του κόμματος. Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούν να ενισχύσουν την τεκμηρίωση της κριτικής που κάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς αυτό ακριβώς το σημείο είναι που θα ξεχωρίσει την «προγραμματική αντιπολίτευση» που θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ειδικά για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται και η δημιουργία ομάδας υποστήριξης, καθώς σε αυτό το πεδίο επικεντρώνεται και ολόκληρη η φιλοσοφία του προεκλογικού προγράμματος της παράταξης.
Οι κομματικοί τομείς, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο στις 20 Νοεμβρίου, ενισχύονται από τους κοινοβουλευτικούς τομείς και τους βουλευτές που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση συγκεκριμένων θεματικών, αλλά και από μικρές task force συνομιλητών, που θα λειτουργούν επικουρικά και θα έχουν στόχο να κινητοποιήσουν και πρόσωπα εκτός κόμματος, από τον χώρο της αγοράς, και να συμβάλουν στις «πράσινες» αντι-προτάσεις, ώστε το κόμμα να ανακτήσει τη σχέση που είχε κάποτε με τις παραγωγικές ομάδες της κοινωνίας. Το είδος της αντιπολίτευσης που έχουν επιλέξει στη Χαριλάου Τρικούπη θα είναι από εδώ και πέρα στοχευμένο πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινωνία (όπως η ενεργειακή πολιτική, η κοινωνική στέγαση για τους νέους και οι προτάσεις που διατύπωσε χθες ο Μιχάλης Κατρίνης στην κοινή συνεδρίαση πέντε επιτροπών στη Βουλή για την παιδική προστασία), με «απαντήσεις σε υπαρκτά προβλήματα». Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν στα χέρια τους στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αυτή η τακτική των προτάσεων και λύσεων είναι το πιο θελκτικό σημείο του κόμματος, το οποίο το τελευταίο διάστημα βλέπει μια μικρή κάμψη στα νούμερα των δημοσκοπήσεων.
Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα
Η μετάδοση του κεντροαριστερού μηνύματος στη βάση ήταν και η προτροπή που έδωσε στους βουλευτές, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Νίκος Ανδρουλάκης – αλλά παράλληλα η Χαριλάου Τρικούπη προχωράει σε περισσότερες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αντλεί τη μεγαλύτερή του δύναμη από την Περιφέρεια. Στα πρόσωπα που ταξιδεύουν πια για την ενίσχυση της παρουσίας του κόμματος δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο εκείνοι που ανήκουν στον στενό προεδρικό πυρήνα αλλά και άλλα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου. Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, έχει αναλάβει τον συντονισμό των νομαρχιακών επιτροπών, οι οποίες επίσης θα παίξουν σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο στην προεκλογική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.