Τον Πασχάλη, που έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην ποπ σκηνή από την εποχή των Olympians, υποδέχεται αύριο στις 21.00 στο «Σπίτι με το Mega» η Ρούλα Κορομηλά. Με την αναλλοίωτη μέσα στον χρόνο φωνή του, θα ερμηνεύσει διαχρονικές επιτυχίες όπως «Το κορίτσι του Μάη», «Αλέξης», «Το σχολείο», «Τρελοκόριτσο», «Ο τρόπος» και «Παραδώσου λοιπόν». Δίπλα του θα βρεθούν οι Μαντώ, Νίκος Βουρλιώτης, Εκείνος & Εκείνος και Δημήτρης Κοντολάζος. Ο Φίλιππος Τσεμπερούλης θα τον συνοδεύσει στο σαξόφωνο ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αντώνης Γούναρης. Στις εκπλήξεις, η κόρη του Ζίνα Αρβανιτίδη θα ανέβει στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί, ενώ τιμώντας τη φιλία του με τον Δάκη ο Πασχάλης θα ερμηνεύσει το «Τόσα καλοκαίρια».
Τι να περιμένει το κοινό από εσάς αύριο βράδυ;
Ενα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που θα το συγκινήσουν, θα το ξεσηκώσουν από τον καναπέ, την πολυθρόνα, ακόμη και το κρεβάτι, και θα κάνει τους μεγαλύτερους να συγκινηθούν και τους νεότερους να ξεδώσουν. Τους δε μικρότερους να ξεφωνίζουν χορεύοντας μέσα στο σπίτι. Το γενικό κλίμα είναι η ποιότητα, το συναίσθημα και το πάρτι στο σπίτι. Εάν ζητάτε κάτι τέτοιο, αυτό το Σάββατο μην το χάσετε.
Τα τραγούδια σας, κυρίως από την εποχή των Olympians, παραμένουν δημοφιλή μέχρι σήμερα. Πού νομίζετε ότι κρύβεται η διαχρονική τους επιτυχία;
Τα τραγούδια μου είναι ρομαντικά, είναι ερωτικά. Είναι συναισθηματικά, είναι ευαίσθητα, είναι χαρούμενα, με ωραία απλά λόγια. Με ωραίες ενορχηστρώσεις και διαχρονικές ερμηνείες. Είναι και θα είναι πάντα επίκαιρα.
Τι θυμάστε πιο έντονα από τη Γιουροβίζιον και το «Μάθημα Σολφέζ»;
Την αγωνία που είχα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας: σε κάποια στιγμή ήμασταν πρώτοι και προς το τέλος τρίτοι και μετά από τους βαθμούς της Ελλάδας ήρθαμε πέμπτοι. Υπέροχη εμπειρία! Υπέροχη συμμετοχή!
Υπηρετείτε για δεκαετίες την ελληνική ποπ μουσική, την οποία προτείνατε μαζί με τους Olympians. Θα δοκιμάζατε και άλλα είδη, όπως το λαϊκό τραγούδι ή κάτι πιο σύγχρονο όπως το τραπ;
Οχι, δεν θα δοκίμαζα, γιατί εγώ αισθάνομαι και είμαι μαζί με τους Olympians ο δημιουργός της ελληνικής ποπ μουσικής, ενός είδους που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Ο «Τρόπος» ήταν ένα δικό μου τραγούδι σε μουσική και στίχους που όταν κυκλοφόρησε δημιούργησε μια επανάσταση της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας της εποχής. Παραμένω πιστός και συνεχίζω να υπηρετώ το είδος της μουσικής που αγαπώ. Συνεργασίες όμως με καλλιτέχνες που ανήκουν σε άλλα είδη μουσικής θα έκανα αν άξιζε το πείραμα.
Αν σας ζητούσαν από δω και πέρα να ακούτε μόνο τρία τραγούδια, ποια θα επιλέγατε;
Θα προτιμούσα να πεθάνω παρά να καταδικαστώ για όλη μου τη ζωή να ακούω τρία τραγούδια, όσο και να τα αγαπάω. Να ζήσω δηλαδή χωρίς το νέο, το καινούργιο, το κάτι άλλο που δεν έχω ξανακούσει, χωρίς εκείνο το αγαπημένο, το αριστούργημα, το φοβερό, το νοσταλγικό. Που με κάνει να δακρύζω. Οχι, τρία τραγούδια για έναν μουσικό είναι πολύ λίγα.
Η κόρη σας ασχολείται με τη μουσική υιοθετώντας ένα δικό της στυλ στη Γαλλία. Θεωρείτε ότι έτσι απελευθερώνεται από το βάρος που ίσως θα έφερε αν ήταν μουσικός στην Ελλάδα;
Η κόρη μου είναι κόρη διάσημου γονιού και δέχεται τις συνέπειες, όπως όλα τα παιδιά των διάσημων γονιών, παγκόσμια. Ομως αυτό που πάντα από μικρή αγαπούσε και αγαπάει είναι να συνθέτει μουσική, και αυτό το κάνει πολύ καλά. Αλλωστε, το είδος της μουσικής της δεν έχει καμία σχέση με το δικό μου. Οσο για τη φωνή της, είμαι βέβαιος ότι είναι καλύτερη από τη δική μου.