Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η Ελένη Τοπαλούδη έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας στη Ρόδο. Οι γονείς της αδικοχαμένης Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου και Γιάννης Τοπαλούδης ζητούν τη σύσταση ταμείου αλληλοβοήθειας για τις οικογένειες των θυμάτων.
Εμφανίστηκαν στον αέρα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha, μιλώντας στη Ναταλία Γερμανού για την κίνησή τους αυτή. Ο λόγος για τη σύσταση του ταμείου είναι ώστε να μπορούν οι οικογένειες των θυμάτων να ανταπεξέλθουν οικονομικά στους δύσκολους δικαστικούς αγώνες που έχουν.
Μαζί τους στον αέρα βρέθηκε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα. Είχε έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη για το συγκεκριμένο θέμα. Όσα ανέφερε στον αέρα της εκπομπής εξόργισαν την Κούλα Αρμουτίδου, που αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένη από το πλάνο.
«Για τις 13 του μήνα που έχουμε δικαστήριο στον Άρειο Πάγο τι θα γίνει με την περίπτωσή μας; Τίποτα; Θα αναμένουμε; Θα δοθεί μια λύση; Εγώ περιμένω. Δεν θέλω να επαιτήσω, θέλω να μου δώσετε τη χαμένη μου αξιοπρέπεια. Γιατί έτσι το έχει εκλάβει ο χ, ψ Έλληνας. Δεν ζητάω, θέλω εσείς σαν Πολιτεία να δώσετε μια λύση», είπε η Κούλα Αρμουτίδου.
Η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων απάντησε: «Μόλις υπάρξει εξέλιξη, η οποία όμως να ισχύσει, εγώ δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι το οποίο δεν θα ισχύσει την επόμενη μέρα…».
«Εντάξει, ευχαριστούμε πολύ. Δεν ακούω τίποτα, μας δουλεύουν ρε… Και θα γίνει, θα γίνει, θα γίνει και άντε από ‘δω», ανέφερε φανερά εκνευρισμένη η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη.
Η Ναταλία Γερμανού ανέφερε ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσει να μας κατατρώει το τέρας της γραφειοκρατίας. Η Μαρία Συρεγγέλα σημείωσε από την πλευρά της ότι είναι καλύτερα να υποσχεθεί ένα και να κάνει δύο, παρά να υποσχεθεί δύο και να μην κάνει τίποτα.
Συγκλονιστική εξομολόγηση του πατέρα Τοπαλούδη
«Ξέρει και ο κύριος Τοπαλούδης πως ό,τι έχω πει, έχει ισχύσει σε διάφορα άλλα θέματα», συμπλήρωσε η Μαρία Συρεγγέλα. Σε ερώτηση για το αν ισχύει αυτό, ο Γιάννης Τοπαλούδης ανέφερε πως πράγματι προσπαθεί από μεριάς της.
«Αλλά δεν είναι η μοναδική υπουργός που πρέπει να δώσει λύσεις σε αυτά που έχουμε θέσει ως οικογένειες θυμάτων. Και δεν είναι μόνο οι γυναικοκτονίες. Υπάρχουν στην επιστολή μας αναφορές και για τα τροχαία ατυχήματα. Πρέπει αυτοί οι ασυνείδητοι να θεωρούνται εγκληματίες. Υπάρχουν και ζωντανά παιδιά, όπως η Μυρτώ, που πρέπει να πάρουν τη βοήθεια της Πολιτείας.
«Τέτοια μέρα πριν από τέσσερα χρόνια, στις 4 του Δεκέμβρη, ήμουν στο αεροπλάνο με τον αδερφό μου. Για να φέρω το φέρετρο του παιδιού μου στο Διδυμότειχο και να κάνουμε την κηδεία. Και παρακαλούσα επάνω στο αεροπλάνο τον κυβερνήτη να ανέβει λίγο πιο ψηλά μήπως και το άψυχο σώμα του παιδιού μου συναντήσει την ψυχή του και ξαναζωντανέψει. Κανένας γονιός να μη βρεθεί στη δική μου θέση. Κανένας.