Απολογείται τις επόμενες ώρες ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Η κοινότητα των Ρομά βρίσκεται σε αναβρασμό για τέταρτη μέρα, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος, προχώρησε σε καταγγελίες, τονίζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα από τον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.
Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Που έριξε ο αστυνομικός την πρώτη σφαίρα του – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Μιλώντας στον ANT1, ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;» ρώτησε.
Διαβάστε επίσης: Ζεφύρι: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ελικόπτερα και πυροσβεστικά
Ο κ. Πάντζος σημείωσε πως «κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη… πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ».
«Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική… για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη» πρόσθεσε.
Ενημέρωση από το νοσοκομείο
Σε ό,τι αφορά για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το «Ιπποκράτειο» ο κ. Πάντζος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη στάση», για «πρωτοφανή σιωπή της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί και η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών».
Για τις κινητοποιήσεις των Ρομά εξήγησε πως καταδικάζεται κάθε φορά «κάθε άνομη κατάσταση» και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο τις διαμαρτυρίες τους.