H συγκεκριμένη διάκριση   «H Καινοτομία στην Εμπειρία του Πελάτη» που απέσπασε η Kosmocar στη  φετινή απονομή των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) αφορούσε το πρότζεκτ που εφαρμόζεται στην Αστυπάλαια και την κινητικότητα  «ASTYBUS» και «astyGO» μέσω του application «astyMOVE»».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Kosmocar διακρίθηκε επίσης ως ένας εκ των τριών finalist στην κατηγορία «Καλύτερη χρήση Τεχνολογίας στην Εμπειρία του Χρήστη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar κ. Στήβεν Σίρτης δήλωσε: «Οι μεγαλύτερες αλλαγές που μπορούμε να βιώσουμε πολύ συχνά στηρίζονται σε εξαιρετικά απλές ιδέες με όραμα. Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια –  Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» που αποτελεί την απόλυτη εφαρμογή μιας τέτοιας ιδέας, βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του κι έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας. Το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας γιατί το έργο της Αστυπάλαιας αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η αλλαγή και η μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι εφικτή.»

Σήμερα, η  έξυπνη κινητικότητα και η υπηρεσίαvehicle sharing «astyGO» σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service «ASTYBUS» εφαρμόζεται αποκλειστικά για τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα και η  Kosmocar υποστηρίζει το συγκεκριμένο προτζεκτ σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «K2».