Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δεν έχει το θεό του… Αποφάσισε να συνδυάσει το αγαπημένο -σε όλους μας- πρωτοχρονιάτικο γλυκό με λατρεμένα πιάτα όπως καρμπονάρα, παστουρμάς, μουσακάς κ.α.
Σύμφωνα με το GRtimes, ένας φούρνος στην οδό Μπότσαρη, έχει πάει τη παρασκευή βασιλόπιτας σε άλλο επίπεδο, βγάζοντας τα τελευταία χρόνια εκπληκτικές νέες γεύσεις, τόσο με γλυκιές όσο και με αλμυρές εκδοχές που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Βασιλόπιτα : Παραδοσιακή από την Πόλη
Βασιλόπιτα παστουρμά με γραβιέρα Νάξου, βασιλόπιτα μουσακά, βασιλόπιτα καρμπονάρα, ξεχωρίζουν από τις αλμυρές γεύσεις, ενώ στις γλυκιές, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες.
Βασιλόπιτα: Τι σχέση έχει με την αρχαία Ελλάδα; – Τι λέει η χριστιανική παράδοση;
Βασιλόπιτα πάβλοβα, βασιλόπιτα τσιζκέικ, αρμενοβίλ, κρέμα κάστανο, κρέμα μήλο κανέλα, μιλφέιγ, μπουγάτσα, μπλακ φόρεστ κτλ.
Πίσω από αυτόν τον γαστριμαργικό πειρασμό, βρίσκεται η δημιουργός όλων αυτών των καινοτόμων γεύσεων βασιλόπιτας, Ελένη Καλλίδου.
Φτιάχνει… 20 διαφορετικές γεύσεις
Όπως εξηγεί άρχισε να «εξερευνά» πριν από 3-4 χρόνια νέες πιθανές εκδοχές του παραδοσιακού εδέσματος, κάνοντας την αρχή με τη βασιλόπιτα παστουρμά από τις αλμυρές και με τη βασιλόπιτα τσιζκέικ από τις γλυκιές γεύσεις, οι οποίες έχουν φτάσει περίπου τις 20!