Συνέντευξη για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatargate και την πορεία της υπόθεσής της έδωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος στη La Repubblica. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο ο λόγος που επί ένα μήνα η ευρωβουλευτής, που βρίσκεται προφυλακισμένη για το σκάνδαλο διαφθοράς, δεν έχει δει την κόρη της είναι για να της ασκηθεί πίεση ώστε να ομολογήσει εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει.
Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι», ενώ τόνισε ότι είχε ζητηθεί ξανά να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Καϊλή με το παιδί της, όμως «οι Βελγικές Αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών».
Εύα Καϊλή: «Καταρρέω, τι τους φταίει η μικρή;»
Δεν διαθέτουν στοιχεία
Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή υπενθύμισε επίσης πως στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, κ. Claise, δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας εναντίον της. Σε αυτό το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας» αναρωτιέται «πώς ο κ. Claise αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς».
Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως η ίδια «έμαθε για τα χρήματα μόνο όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι» κάτι που της προκάλεσε «πανικό», και πρόσθεσε πως η πελάτισσά του «τηλεφώνησε στον πατέρα της για να πάρει τη βαλίτσα της κόρης της και τα μπιμπερό» αλλά υπογράμμισε πως η ίδια «δεν γνώριζε τίποτα για το τι περιείχε η βαλίτσα, διότι δεν την είχε ανοίξει και δεν είχε ιδέα ότι περιείχε μετρητά».
Ακολουθούσε την πολιτική του Σαρλ Μισέλ και της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Αναφορικά με την επερχόμενη ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου, θα διατυπωθεί ξανά ότι η «κ. Καϊλή δεν ήταν ποτέ στην υπηρεσία του Κατάρ». Όσον αφορά την πολιτική γραμμή της κ. Καϊλή, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισής της, «ακολούθησε την πολιτική γραμμή των Ευρωπαίων κεντρώων, όπως αυτή καθορίστηκε από τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».
Τέλος, αναφερόμενος στην έρευνα για χρήματα στη Λατινική Αμερική από την ελληνική αρμόδια αρχή, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε πως «είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι περισσότερες από δύο εβδομάδες αφότου η τράπεζα δήλωσε επίσημα ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις και πλαστά έγγραφα, αυτές οι συκοφαντίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν».