Το νέο Inception Concept είναι όντως το μοντέλο του μέλλοντος για τη γαλλική φίρμα που βλέπει μέσα από το κόνσεπτο μοντέλο της το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Θα μπορουσε να είναι και μια γυάλινη κάψουλα με το κρύσταλλο να αγγίζει τα  7,25 τετραγωνικά μέτρα παρέχοντας άπλετο φως στο scape εσωτερικό του .

Το νέο μοντέλο είναι ηλεκτρικό και  τεχνολογία 800V ενώ μέσα σε πέντε λεπτά μπορεί να προσφέρει αυτονομία 150χλμ.  Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης επαγωγικής φόρτισης.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν συνολικά 680 ίππους και μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100χλμ΄/ώρα σε 3΄΄

Το νέο Inception Concept δίνει και μια γεύση για το επομενο  i-Cockpit® της νέας γενιάς που θα λανσαριστεί στα μελλοντικά μοντέλα της Peugeot. Η γαλλική φίρμα έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από το νέο i-Cocpit, που όπως διαφαίνεται και αναφέρει και η Peugeot έχει αρκετά στοιχεία από τα βιντεοπαιχνίδια. Μεταξύ άλλων θα προσφέρει   το καινοτόμο σύστημα ελέγχου Hypersquare με τεχνολογία steer-by-wire. Το νέο και καινοτόμο σύστημα ελέγχου Hypersquare προσφέρει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου που γίνονται με διαισθητικό τρόπο.

Το τιμόνι είναι αναδυόμενο, θυμίζει τιμόνι από μαχητικό αεροσκάφος και έχει ενσωματωμένες κυκλικές εσοχές που εδρεύουν τα χειριστήρια και μπορεί ο οδηγός να τα χειρίζεται με την κίνηση του αντίχειρα.

Στο μενού του νέου ταμπλό το οποίο έκανε πρεμιέρα στο νέο  Peugeot Inception Concept είναι και η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μεταξύ άλλων θα αναγνωρίζει τον οδηγό όταν πλησιάζει στο αυτοκίνητο και ταυτόχρονα θα γίνονται οι ανάλογες ρυθμίσεις που έχει προεπιλέξει – όπως είναι η θέση οδήγησης, η θερμοκρασία κ.α