Στην ελληνική αγορά πλέον λανσάρεται η νέα Mercedes –Benz A-Class στην ανανεωμένη του εκδοχή. Το μικρό γερμανικό μοντέλο με τον premium προσανατολισμό του έχει ανανεωθεί στην εξωτερική και εσωτερική του εμφάνιση , με αρκετές επεμβάσεις στην εμπρός γρίλια τη μάσκα ενώ φέρει, ανασχεδιασμένα φώτα εμπρός, τέσσερις ζάντες νέας σχεδίασης, νέα LED φώτα στο πίσω μέρος και νέο διαχύτη.

Στο εσωτερικό του οι αλλαγές είναι στοχευμένες ξεκινώντας από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων επτά ινστών ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η γνώριμη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή για έναν μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″.

Μικρές , πρακτικές αλλαγές υπάρχουν και στο τιμόνι το ταμπλό κ.α  Η Mercedes-Benz ενίσχυσε τον εξοπλισμό των εκδόσεων με ιδιαίτερα πλούσια τεχνολογικά στοιχεία όπως είναι η νέα κάμερα οπισθοπορείας που διευκολύνει τον οδηγό κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος ενώ υπάρχουν περισσότερες  θύρες USB. Στο πακέτο Driver Assistance έχει προστεθεί κάμερα 360°. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με smartphone μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless, ενώ για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας έχει προστεθεί άλλη μία θύρα USB-C και έχει αυξηθεί η ισχύς φόρτισης μέσω USB.

Η νέα A-Class κάνει εισαγωγή στην υβριδική τεχνολογία. Υπάρχουν μόνο εκδόσεις βενζίνης και συνεργάζονται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V.

Συγκεκριμένα, προσφέρεται στην plug-in υβριδική έκδοση την  Α 250 e, που φέρει μια νέα, βελτιωμένη μπαταρία και η οποία μπορεί να φορτίσει πλέον σε ρεύμα AC με ταχύτητες έως 11 kW, ενώ με ρεύμα DC η ισχύς φόρτισης φτάνει τα 22 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε 25′. Επιπλέον, η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ αυξήθηκε κατά 7 PS, φτάνοντας τους 109 PS.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων έχει εξηλεκτριστεί στο σύνολό της διατίθενται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 ταχυτήτων.

Η νέα Mercedes-Benz A-Class προσφέρεται στην χώρα μας από €39.990, με την A-Class Sedan να ξεκινά από τις €41.300.