Ένα δελτίο τύπου αποκαλύπτει πολλές φορές αυτά που προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από τα… χαλάκια του εκάστοτε κόμματος. Και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι πολιτικοί αρχηγοί σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζονται «αδιάβαστοι» στις συναντήσεις τους.
Γράφει το δελτίο τύπου:
«Την Τρίτη 6η Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Καστοριάς, Υπτγος ε.α. Τζωρτζόπουλος Ηλίας, με πρωτοβουλία του είχε συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και της τοπικής βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κας Ολυμπίας Τελιγιορίδου».
Ο κ. Τζωρτζόπουλος, επίσης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έδειξε ότι η συνάντηση ήταν θερμή, αν και στο δρόμο κι ότι ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να μείνει περισσότερο και να συζητήσει μαζί του.
Ως εδώ καλά. Όποιον θέλει μπορεί να δει ένας πολιτικός αρχηγός, ειδικά αν είναι σε μια περιοδεία στο δρόμο. Τι συμβαίνει, όμως, αν αυτός ο κάποιος έχει παρελθόν που δεν αρμόζει σε έναν πολιτικό αρχηγό κόμματος της Αριστεράς;
Δεν θα μπορούσε κάποιος να τον συμβουλεύσει να αποφύγει τέτοιες συναντήσεις και τέτοιες χειραψίες και συζητήσεις;
Και δεν είναι μόνον ο κ. Τσίπρας που είχε αυτή τη σύντομη συνάντηση, την οποία περιέργως μάθαμε πολύ καιρό μετά.
Η βουλευτής της περιοχής, κ. Τελιορίδου, παρουσία των κ. Γιώργου Τσίπρα και Παναγιώτη Ρήγα, είχαν συνάντηση προκειμένου να μάθουν τα… δίκαια αιτήματα των αποστράτων και να τα προωθήσουν στη Βουλή.
Και γι’ αυτό ως εδώ καλά. Ένας επικεφαλής μια Ένωσης είναι. Τι έγινε αν δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω;
Όμως, διαβάζουμε ότι ο κ. Τζωρτζόπουλος έχει επιδοθεί στο παρελθόν σε αντικομμουνιστικό κυνήγι, με ανοίκειες, εμφυλιοπολεμικές εκφράσεις που θα έλεγα ότι υποδαυλίζουν το μίσος. Εχει μιλήσει για «συμμορίτες», «συμμοριτοπόλεμο», κι έχει ζητήσει να διοργανωθούν μνημόσυνα μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι.
Τον Σεπτέμβριο του 2021 γιορτές μίσους είχαν διοργανωθεί, με τη συμμετοχή και της Ένωσης Αποστράτων.
Στο Βίτσι ο κ. Τζιωρτζόπουλος είχε πει:
«Προσκλητήριο πεσόντων. Πεσόντες κατά τις μάχες Βίτσι Γράμμου αξιωματικοί και οπλίτες των εθνικών ενόπλων δυνάμεων τα έτη 48-49 […]. Έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των Κομμουνιστοσυμμοριτών. […]
Πεσόντες υπέρ πατρίδος καθόλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου. Άνδρες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της πρώην βασιλικής χωροφυλακής […] Έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των Κομμουνιστοσυμμοριτών».
Στο Γράμμο την Ενωση είχαν εκπροσωπήσει στελέχη της ενώ παραβρέθηκαν και στελέχη της Χρυσής Αυγής και του Ηλία Κασιδιάρη.
Οφείλει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ποιους συναντούν και ποια είναι η πολιτική τους ταυτότητα. Η απάντηση είναι ναι. Ακόμη και για μια συνάντηση στο δρόμο…
Και για να μην μένουμε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να σας πω και μια ιστορία για τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει περιοδεία στη Θράκη, θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, έχουν διοργανωθεί συναντήσεις με την περιφέρεια και με τοπικούς δημάρχους.
Ενας εξ αυτών είναι ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τις αντιθεσμικές του ενέργειες. Εχει απολύσει υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και ΑΜΕΑ ενώ έχει κατηγορηθεί ότι λειτουργεί ως το «μακρύ χέρι» της Άγκυρας στην περιοχή.
Εχει χαρακτηρίσει αντιδημάρχους και εργαζόμενους στο δήμο ως «Γκιουλενιστές» και «τρομοκράτες» τονίζοντας ότι «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».
Κι ενώ εδώ και εβδομάδες υποτίθεται ότι έχουν κινηθεί διαδικασίες για την απομάκρυνσή του, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δήμαρχος έχει προσκληθεί να βρίσκεται σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.
Θα τον χαιρετήσει ο κ. Μητσοτάκης; Πιθανότατα.
Εχει ενημερωθεί για τις ενέργειες του εν λόγω δημάρχου ή θα πιαστεί εξαπήνης και μετά θα τρέχουν στην κυβέρνηση να καλύψουν το θέμα;
Είναι δύο περιπτώσεις από τις πολλές που θα λέγαμε ότι οι πολιτικοί… πρέπει να προσέχουν.
Να προσέχουν ποιους συναντούν και γιατί.
Να προσέχουν τις παρέες τους και ποιος είναι το παρελθόν τους.
Και να προσέχουν τις πολιτικές συμμαχίες τους.
Γιατί δεν είναι όλα άγρα ψήφων. Δεν είναι όλα ένα πολιτικό σέικερ που φτιάχνουμε «φραπέ» κι ό,τι βγει.
Και δεν ισχύει η περίφημη πλέον ρήση «δεν βρομάνε οι ψήφοι». Βεβαίως και βρομάνε όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν τον κόσμο, την ιστορία αυτού του τόπου, τα εθνικά θέματα, την άοκνη προσπάθεια που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια να υπάρξει εθνική συνεννόηση.