Σε επίδειξη ισχύος προβαίνει η Renault με ένα «συλλεκτικό» σπορ μοντέλο το  Megane R.S. Ultime που θα παραχθεί σε 1.976 αντίτυπα και το οποίο θα πατάει στο dna του Megane R.S. Trophy. Εκτός από τον πλουσιοπάροχο εξοπλισμό του το γαλλικό μοντέλο θα χει ιδιαίτερο σχεδιασμό, με αγωνιστικές λωρίδες και άλλα καλούδια που πλαισιώνουν την συγκεκριμένη έκδοση.  Όπως αναφέρει και η γαλλική φίρμα το Megane R.S. Ultime αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία της Renault και την εμπλοκή της στους αγώνες. Η πρώτη του εμφάνιση αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες στο Σαλόνι αυτοκινήτου στο Τόκιο.

Το νέο Megane R.S. Ultime έχει ακόμη πιο μυώδη εμφάνιση, με φαρδύτερα φτερά εμπρός και 45χλστ. πίσω, πλευρικές εισαγωγές αέρα, ενώ η σειρά περιορισμένης παραγωγής φέρει και σποϊλερ σε στυλ Formula 1 στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα, και άλλες λεπτομέρειες που το κάνουν ξεχωριστό. Επίσης, φέρει οθόνη πλοήγησης 9,3 ιντσών με ηχοσύστημα Hi-Fi της Bose, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10 ιντσών σύστημα head-up-display κ.α. Κάτω από το καπο του φέρει τούρμπο κινητήρα 300 ίππων με τη ροπή να σκαρφαλώνει στα 430 Nm. Σε επιδόσεις, τα 0-100χλμ/ώρα έρχονται σε 5,7΄΄. Η αγωνιστική συμπεριφορά βασίζεται στην ανεξάρτητη ανάρτηση, το χαμηλωμένο πλαίσιο Cup, τα αλλά και το εξελιγμένο  σύστημα 4διεύθυνσης 4CONTROL.