Την καρδιά της «άνοιξε» η Ναταλία Δραγούμη. Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε πρώτη φορά για την δύσκολη απώλεια του πατέρα της, Μάρκου Δραγούμη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιανουαρίου σε ηλικία 89 χρόνων.
Η ίδια τόνισε στο Happy Day ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα τον θάνατό του και συγκινημένη εξομολογήθηκε ότι τις τελευταίες ώρες ήταν δίπλα του.
«Νιώθω ευγνωμοσύνη που έκανα μουσική εκπομπή στην ΕΡΤ, γιατί ήρθαμε πιο κοντά με τον πατέρα μου που έχασα πρόσφατα. Ήξερα ότι ήταν σπουδαίος αλλά πάντα οι καλεσμένοι της εκπομπής μου το υπενθύμιζαν. Με το που μου λένε πόσο καλός ήταν, βουρκώνω», είπε αρχικά.
Και πρόσθεσε: «Η απώλεια του πατέρα μου είναι μια τεράστια πληγή, είναι πολύ δύσκολο για μένα. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις εύκολα την απώλεια. Ήμουν δίπλα του στις τελευταίες ώρες του. Δεν είχαμε τσακωθεί ποτέ, δεν μου χαλούσε χατίρι. Όταν ήμουν μικρή με πήγαινε βόλτες με τη μηχανή στην Αίγινα και μου έλεγε ιστορίες για τη φύση. Δεν περίμενα ότι μπορώ να λυγίσω τόσο πολύ αλλά εννοείται ξεσπάω».
Ποιος ήταν ο Μάρκος Δραγούμης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Ο σπουδαίος μουσικολόγος ήταν γιος του βουλευτή και υπουργού Φίλιππου Δραγούμη και της Ελένης Βαλαωρίτη. Εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανηψιός του Ίωνα Δραγούμη, ενώ από την πλευρά της μητέρας του εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.
Η αγάπη του για τη μουσική ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Παράλληλα. ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας.
Στη διαδρομή του είχε δημοσιεύσει πλήθος μελετών, άρθρων, βιβλίων και δίσκων ενώ το 1991 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στη μουσική. Το 2008 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Βέβαια στα 17 μου ούτε να ακούσω για δημοτική μουσική. Αυτά που μου άρεσαν και μάζευα μανιωδώς ήταν οι αμανέδες. Πού με έχανες, πού με έβρισκες ήμουν στο Μοναστηράκι και μάζευα δίσκους 78 στροφών. Αυτή μου η αγάπη με συνέδεσε και με τον Γιάννη Τσαρούχη. Κάποια στιγμή βέβαια αργότερα, έγινε το κλικ.», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του.
Ήταν παντρεμένος με την Βιλελμινη Αλεξάνδρα Χρήστου και είχε τέσσερα παιδιά, τη Ναταλία Δραγούμη ηθοποιό, τον Φίλιππο Δραγούμη, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων, την Ελένη Δραγούμη, εικαστικό καλιτέχνιδα, και τη Δανάη Δραγούμη, συντηρήτρια έργων τέχνης και ζωγράφο βυζαντινών εικόνων.