Λένε πως η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι αυτή που βρίσκεται πάνω σου. Δε θα διαφωνήσουμε. Άλλωστε, μια φωτογραφία είναι η αποτύπωση μια στιγμής που διαφορετικά θα είχε χαθεί. Η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου επιστροφής στη δεδομένη στιγμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η φωτογραφία είναι ένας μαγικός κόσμος που αξίζει να τον εξερευνήσεις. Το μόνο εργαλείο που θα χρειαστείς, πέρα από την όρεξη και τη δημιουργικότητά σου, είναι μια φωτογραφική κάμερα. Σε αυτό το άρθρο, θα σου προτείνουμε 5 φωτογραφικές μηχανές ανάλογα το είδος  που ψάχνεις και το budget σου.

Compact φωτογραφικές μηχανές

Εάν ξεκινάς το ταξίδι σου στον κόσμο της φωτογραφίας, η πιο safe επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις μια compact φωτογραφική μηχανική. Αν και τα τελευταία χρόνια, με την επέλαση των smartphone τηλεφώνων και την ολοένα και καλύτερη τεχνολογία των καμερών τους, η κατηγορία των compact μηχανών βρίσκεται σε διαρκή ύφεση, δεν έχει πάψει να αποτελεί μια εύκολη και εύχρηστη λύση.

Sony Cybershot DSC-W830

Μικρή, όμορφη, αποτελεσματική αλλά και οικονομική. Η Cybershot DSC-W830 της Sony διαθέτει υψηλή ανάλυση 20.1 MP, οπτικό zoom 8x για να μπορείς να φέρεις στο κάδρο σου ακόμα και μακρινά φωτογραφικά θέματα χωρίς να χαλάσεις την ποιότητα της εικόνας. Η τεχνολογία του CCD αισθητήρα της θα απορροφήσει αυτόματα όσο το δυνατόν περισσότερο φως για να σου παρέχουν υψηλότερες ποιότητας ψηφιακές εικόνες με χαμηλό θόρυβο.

Nikon COOLPIX P1000

Θα μείνουμε στην ίδια γενική κατηγορία των compact αλλά θα περάσουμε στη premium εκδοχή της. Μια υποκατηγορία που χαρακτηρίζεται από τους μεγάλους αισθητήρες που φέρουν ποιοτική και ανθεκτική κατασκευή αλλά και τα χειριστήρια με αρκετούς περιστροφικούς επιλογείς. Ποιος άλλωστε θέλει να ψάχνει στο μενού και να χάσει το ιδανικό “κλικ”;

Η Nikon COOLPIX P1000 διαθέτει οπτικό zoom 125x, με εύρος εστιακής απόστασης 24–3000 mm. Με ανάλυση στα 16MP, κάθε φωτογραφία μπορεί να εκτυπωθεί καθαρά και σε αρκετά μεγάλες διαστάσεις, αποδίδοντας το θέμα σου με υψηλή ακρίβεια ακόμα και εάν αυτό βρίσκεται πολύ μακριά σου! Διαθέτει αισθητήρα CMOS ο οποίος συνδράμει στην ιδανική μετατροπή του αναλογικού σήματος φωτός σε ψηφιακό. Συνδέεται με WiFi/Bluetooth για εύκολη μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο ενώ το γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης θα σου παρέχει τη δυνατότητα να αποτυπώσεις ιδανικά σκηνές δράσης.

Canon DSLR EOS 2000D

Και περνάμε στην επόμενη κατηγορία, αυτή των DSLR φωτογραφικών μηχανών. Μια entry level και άκρως αξιόλογη επιλογή είναι αυτή της Canon EOS 2000D. Διαθέτει ανάλυση 24,1MP, ISO 100 – 12800 και ταχύτητα κλείστρου 30 – 1/4000 sec. Τραβάει βιντεο σε Full HD 1080p. Ο φακός 18-55mm IS θα σε βοηθήσει στην αρχή να καλύψεις ένα βασικό αλλά και μεγάλο εύρος των πιθανών κάδρων σου. Εξοπλισμένη με αισθητήρα CMOS APS-C 24,1 MP σε συνδυασμό με τον εξελιγμένο επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4+ θα σου προσφέρουν απόλυτα ευκρινείς λήψεις. Διαθέτει οθόνη LCD στις 2.7’’ και έχει ασύρματη δικτύωση Wi-Fi/NFC. Αυτή η φωτογραφική θα σου δώσει τις κορυφαίες φωτογραφίες, κινηματογραφικής αισθητικής που έψαχνες!

Αδιάβροχες – Kodak WPZ2

Είσαι άνθρωπος της περιπέτειας; Θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου, ακόμα και εντός θάλασσας τη φωτογραφική σου μηχανή; Τότε Kodak WPZ2 θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Με ανάλυση 16,3MP, οπτικό ζουμ 4x, ISO 100 – 3200 και σταθεροποιητή εικόνας  είναι εδώ για να δώσει ποιότητα και ευκρίνεια στις υποθαλάσσιες φωτογραφίες σου. Πέρα από τα τεχνικά της χαρακτηριστικά θα σε κερδίσει και για την ομορφιά της.

Instant – Polaroid Νow

Back to basics. Εάν ψάχνεις μια ρετρό αίσθηση και ένα πιο καλλιτεχνικό vibe για τις φωτογραφίες σου, τότε η Polaroid Now θα στο δώσει. Πρόκειται για μια αναλογική στιγμιαία κάμερα με αυτόματη εστίαση. Μια εξέλιξη των αρχικών φωτογραφικών μηχανών Polaroid OneStep που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’70! Φέρει σύστημα αυτόματης εστίασης μέσω 2 σταθερών ζωνών (0,55m-1,3m, 0,6m-άπειρο), χρονοδιακόπτη, επιλογή φακού για κοντινές (94,96 mm) και μακρινές λήψεις (102,35 mm). Το φλας της είναι «φιλικό» προς τις αποχρώσεις του δέρματος ενώ διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 750mAh.