Στην έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό και τον ήθελε να επιστρέφει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση ώστε να ιδρύσει κόμμα και να πολιτευθεί απάντησε για πρώτη φορά ο Παύλος Γλύξμπουργκ.
Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για πρώτη φόρα πήρε θέση για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες 40 ημέρες και μετά τον θάνατο του πατέρα του.
Συγκεκριμένα σε επικοινωνία που είχε το MEGA με το περιβάλλον του πρίγκιπα Παύλου, διαψεύδεται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ενασχόλησή του με την πολιτική.
«Διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε σενάριο για ανάμειξη του Παύλου στην πολιτική. Δεν πρόκειται ούτε να ιδρύσει κόμμα, ούτε να βρίσκεται πίσω από κάποιο άλλο. Η αρχή της οικογένειας συνολικά, είναι πως δεν είναι δυνατόν ο Παύλος ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας, να εκπροσωπεί μόνο ένα κομμάτι του λαού. Αυτό θα συνέβαινε με την ίδρυση ενός κόμματος ή ενός πολιτικού φορέα, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί», ανέφεραν αρχικά τα άτομα από το στενό περιβάλλον του πρωτότοκου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο ο Παύλος Γλύξμπουργκ να αγοράσει κάποιο ακίνητο στην Ελλάδα με απώτερο σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας, οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν:
«Έχουν γίνει διάφορες προτάσεις για αγορά ακινήτου και ο Παύλος θα αποφασίσει. Η αγορά ακινήτου όμως δε θα πρέπει να συνδεθεί με την προοπτική της μόνιμης εγκατάστασης στη χώρα. Ο Παύλος θέλει να βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα ως αρχηγός της οικογένειας και θέλει να έχει μια μόνιμη βάση όταν έρχεται με την οικογένειά του».
Επιστολή φιλοβασιλικών για να ηγηθεί πολιτικού φορέα
Ο Παύλος Γλύξμπουργκ δέχεται πιέσεις από νοσταλγούς του στέμματος και της βασιλείας για να πολιτευθεί.
Συγκεκριμένα στο MEGA είχε μιλήσει ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Στέμμα», Κωνσταντίνος Λουκάς και είχε προαναγγείλει την αποστολή προσωπικής επιστολής στον μεγαλύτερο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μέσα από την οποία θα τον ενημέρωνε «για την ισχυρή θέληση», ανθρώπων, που ευελπιστούν είτε να δουν τον ίδιο τον Παύλο να αναμειγνύεται με τα πολιτικά στην Ελλάδα, είτε να δώσει το χρίσμα για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, χωρίς ο ίδιος να συμμετέχει.
Ο κ. Λουκάς δεν ξεκαθάρισε βέβαια στο ποιοι είναι αυτοί οι πολλοί άνθρωποι που ζουν με τον καημό της ανάμειξης του Παύλου στην πολιτική.
«Ο Παύλος να μπει επικεφαλής ενός κόμματος ή ο Νικόλαος. Ή να έδιναν έγκριση σε κάποιον να ηγηθεί ενός κόμματος», είχε πει χαρακτηριστικά.
«Θεωρώ ότι με τη δημιουργία ενός κόμματος θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας μοχλός πίεσης για τον σεβασμό της ιστορικότητας. Το ότι θα στείλω μια επιστολή, δε σημαίνει κάτι. Το κάνω συχνά για να διαφωνώ ή να συμφωνώ με κάποια πράγματα ή για κάτι το οποίο σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να γίνει», είχε προσθέσει.
«Η επιστολή θα συγκεντρώνει και το τι έχω εισπράξει από τον κόσμο, από σωματεία, από πανεπιστημιακούς καθηγητές. Θα αφορά ένα σύνολο εντυπώσεων του κόσμου» είχε πει ακόμα ο κ. Λουκάς.