Η DS Automobiles ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης του νέου DS 7 στην ελληνική αγορά. To νέο DS 7 έρχεται με νέα δυναμική σχεδίαση, πληθώρα νέων τεχνολογιών και πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα, ενώ διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα στοιχεία που το ανέδειξαν και το καταξίωσαν στην ελληνική αγορά.

Το νέο DS 7 είναι ένα ιδιαίτερα άνετο μοντέλο με μήκος στα 4,53 μέτρα και προσφέροντας τον  μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος, τόσο στις θερμικές, όσο και στις Plug-in Hybrid εκδόσεις του.

Στην εξωτερική του σχεδίαση ξεχωρίζει από τις έντονες σχεδιαστικές γραμμές με κύριο χαρακτηριστικό τους λεπτους  προβολείς LED και τα νέα εντυπωσιακά φώτα ημέρας DS Light Veil. 

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει το  νέο σύστημα infotainment DS IRIS SYSTEM, το οποίο είναι διαισθητικό, εργονομικό, πλήρως προσαρμόσιμο, με  προσωπικό βοηθό, την IRIS, η οποία επικοινωνεί με τον οδηγό διαισθητικά μέσω της αφής, ή/και με φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).

Οι λειτουργίες του νέου συστήματος infotainment υποστηρίζονται από την επανασχεδιασμένη οθόνη αφής 12″ υψηλής ανάλυσης, η οποία διαθέτει μενού που αποτελείται από widgets και εγγυάται εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες του οχήματος.

Φέρει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης  όπως το DS NIGHT VISION όπου μια κάμερα υπερύθρων, τοποθετημένη στη μάσκα του οχήματος, εντοπίζει πεζούς και ζώα σε απόσταση από 50εκ. έως 100 μέτρων τη νύχτα και σε συνθήκες κακού φωτισμού. Ο οδηγός ενημερώνεται για τον επερχόμενο κίνδυνο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων έχοντας τη δυνατότητα να αντιδράσει εγκαίρως. Το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση η οποία “σκανάρει” το οδόστρωμα και αυτοπροσαρμόζεται.

Επίσης το DS PIXEL LED VISION 3.0 προσαρμόζουν τον φωτισμό ανάλογα με τις εξωτερικές οδηγικές συνθήκες, ενώ το DS DRIVER ATTENTION MONITORING είναι μια καινοτόμος τεχνολογία η οποία μεταφέρεται στο νέο DS 7 από τον προκάτοχό του και αποτελεί αποκλειστικότητα στην C SUV Premium κατηγορία, είναι το σύστημα DS Driver Attention Monitoring το οποίο αναλύει το επίπεδο προσοχής του οδηγού με δύο κάμερες.

Στο νέο DS 7, η DS Automobiles επέλεξε να προσφέρει μια ευρεία γκάμα PLUG-IN υβριδικών κινητήριων συνόλων E-TENSE με 225, 300 και 360 ίππους.

Το DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, με κίνηση στους δύο τροχούς με μέγιστη συνδυαστική ισχύ 225 ίππων και συνολική ροπή 360Nm. Τα DS 7 E-TENSE 4×4 300 και DS 7 E-TENSE 4×4 360 με σύστημα τετρακίνησης συνδυάζουν έναν βενζινοκινητήρα PureTech 200 ίππων, καθώς και ηλεκτροκινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε έναν από τους 2 άξονες κίνησης.

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 65 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε μικτό κύκλο και έως 81 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό κύκλο.

Την γκάμα του νέου DS 7, ολοκληρώνει ο αποδοτικός κινητήρας 130 BlueHDi με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.