To πρώτο cabrio στον κόσμο με αμιγή ηλεκτροκίνηση είναι ένα MINI. Eνα όχημα περιορισμένης παραγωγής σε λιγότερο από 8 μήνες. Το MINI Cooper SE Cabrio δίνει μία ακόμα ισχυρή ώθηση στο δρόμο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας.

Mε ένα συλλεκτικό μοντέλο εμπλουτίζει την γκάμα των ηλεκτρικών και με την ανοιχτή εκδοχή η οποία μεταξύ άλλων θα παραχθεί αρχικά σε μόλις 999 αντίτυπα. Το νέο μοντέλο φέρει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 183 ίππους και επιταχύνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,2”. Φέρει μπαταρία 32,6 kWh με αυτονομία 201 χιλιομέτρων. Μέχρι τα 30 km/h, η πλήρως ηλεκτροκίνητη και ως εκ τούτου ιδιαίτερα αθόρυβη υφασμάτινη μαλακή οροφή μπορεί να ανοίξει, να κλείσει ή να ρυθμιστεί ως συρόμενη οροφή.Με τις διαστάσεις να παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με το συμβατικό MINI Cabrio, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου αποσκευών με χωρητικότητα 160 λίτρων, το περιορισμένης παραγωγής MINΙ Cooper SE Cabrio έχει μήκος 3.86 μέτρα.

«Πριν από τρία χρόνια λανσάραμε το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE και σήμερα ένα στα πέντε MINI που πωλούνται στην Ευρώπη είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτή η επιτυχία μας ώθησε στην υλοποίηση μιας παραγωγής σε μικρή κλίμακα του MINI Cooper SE Cabrio μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Χαίρομαι που μπορούμε να προσφέρουμε σε 999 πελάτες MINI μια εξαιρετική και αποκλειστική open-air αίσθηση go-kart», δηλώνει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας MINI.