Σαφώς, τα μεσαία και μικρομεσαία χάτσμπακ και σεντάν μπορεί να μη διανύουν τη χρυσή εποχή τους – λόγω των SUV που σαρώνουν σε πωλήσεις – όμως η παρουσία των πρώτων παραμένει ζωντανή με σύμμαχο τις εκδόσεις που αναβαθμίζονται σε τεχνολογικό επίπεδο και προσφέρουν αποδοτικά σε επιδόσεις μοτέρ. Τρία μοντέλα έχουν ήδη ανανεωθεί, όπως η νέα Mercedes-Benz A-Class, η νέα Toyota Corolla, αλλά και η Alfa Romeo Giulia που κάνει δυναμικό comeback στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, η Mercedes-Benz λανσάρει αυτήν την περίοδο στην ελληνική αγορά την ανανεωμένη A-Class, σε πεντάθυρη αλλά και σεντάν εκδοχή. Το νέο μοντέλο προσφέρεται έχοντας υποστεί ένα εκτεταμένο λίφτινγκ στην εξωτερική του εμφάνιση. Ο άνεμος της ανανέωσης για το γερμανικό μοντέλο άγγιξε τα φωτιστικά σώματα, τη μάσκα, ενώ φέρει και αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό του. Οπως ότι πλέον στο ταμπλό κυριαρχεί ένα πάνελ με δύο οθόνες 7 ιντσών, ή προαιρετικά των 10,25 ιντσών. Στον εξοπλισμό του προσφέρει το Parking Package και τα συστήματα του Driver Assistance Package, για καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου. Σημείο αιχμής ότι η νέα A-Class προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης που φέρουν το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V με σημαντικό όφελος στην οικονομία καυσίμου και ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση στις αστικές μετακινήσεις. Επίσης, η γερμανική φίρμα «επιμένει» να προσφέρει το μικρομεσαίο μοντέλο της και με ντίζελ κινητήρα 2 λίτρων, αλλά και με plug-in υβριδικό σύνολο με κινητήρα βενζίνης 1,33 λτ. τούρμπο με 218 ίππους. Η τιμή του ορίζεται από τα 39.990 ευρώ για τη χάτσμπακ έκδοση και 41.300 ευρώ για τη σεντάν στην αρχική της έκδοση.

Υβριδική και ανανεωμένη

Στην ελληνική αγορά προσφέρεται και η νέα Corolla της Toyota. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα το νέο μοντέλο εκτός από την εξωτερική του εμφάνιση, που υπέστη μια εκτεταμένη ανανέωση, φέρει νέα, οικονομική σε κατανάλωση γκάμα μοτέρ, με τα πιο προηγμένα υβριδικά σύνολα (στοιχείο στο οποίο πρωταγωνιστεί η Toyota τα τελευταία χρόνια). Συγκεκριμένα, προσφέρεται με τα υβριδικά σύνολα με κινητήρες βενζίνης 1,8 και 2 λίτρων. Η έκδοση με  τον κινητήρα 1,8 λίτρων προσφέρει αυξημένη ισχύ κατά 18 ίππους αγγίζοντας τους 140, και το υβριδικό σύνολο με το δίλιτρο μοτέρ αποδίδει πλέον 196 ίππους από τους 184. Η τιμή εκκίνησης της χάτσμπακ Corolla είναι 28.470 ευρώ, ενώ η στέισον Touring Sports ξεκινά από τις 30.770 ευρώ.

Επιστροφή α λα… ιταλικά

H Αlfa Romeo ενισχύει την παρουσία της στη μεσαία κατηγορία με δύο γνώριμα μοντέλα, τις νέες Giulia που ανανεώθηκαν σε εμφάνιση, αλλά και σε εξοπλιστικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η ιταλική φίρμα αναβάθμισε τα ιταλικά μοντέλα στο εσωτερικό τους με τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών που συνοδεύεται από την οθόνη αφής 8,8 ιντσών με τις νέες υπηρεσίες «Alfa Connect Services», οι οποίες διαθέτουν δυνατότητα ασύρματων αναβαθμίσεων (over-the-air) από απόσταση μέσω smartphone. H νέα Giulia προσφέρεται στην κορυφή με τον δίλιτρο Turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 280 ίππων που μεταφέρει τη δύναμή του και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Q4, ενώ υπάρχει και ντίζελ σύνολο των 2,2 λίτρων σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 160 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς και 210 ίππους με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η νέα Alfa Romeo Giulia είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με τον χρόνο παράδοσης να προσεγγίζει περίπου τις 100 ημέρες από τη στιγμή της παραγγελίας και οι τιμές διάθεσης ξεκινούν από τις 52.500 ευρώ.