Η Nissan τρέχει την ηλεκτροκίνηση με γνώμονα το πλάνο της που ονομάζεται Nissan Ambition 2030. Το νέο όραμα της φίρμας που είχε ανακοινωθεί το 2021 ποντάρει στις δυνατότητες κινητικότητας, με τη  Nissan να προωθεί την …επέλαση των ηλεκτρικών της μοντέλων και των υβριδικών μοντέλων e-POWER, ενώ στόχος της φίρμας να  βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ανάπτυξης και της κατασκευής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων παγκοσμίως και να επιταχύνει περαιτέρω τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης για την επίτευξη του Nissan Ambition 2030.

Ειδικότερα  το πλάνο της προβλέπει  την δημιουργία για 23 ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 15 EVs, έως το 2030. Ως απάντηση στις αλλαγές που έρχονται στις ανάγκες των πελατών και στο επιχειρηματικό περιβάλλον, η Nissan αναθεώρησε το σχέδιό της για περαιτέρω επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης.

Η Nissan θα αυξήσει τον αριθμό των μοντέλων για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών για συναρπαστικά και διαφορετικά “εξηλεκτρισμένα” οχήματα, παρουσιάζοντας 27 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 19 νέων EVs, έως το οικονομικό έτος 2030. Ως αποτέλεσμα, ο συνδυασμός ηλεκτροκίνησης στις μάρκες Nissan και INFINITI έως το 2030 προβλέπεται να αυξηθεί σε περισσότερο από 55% παγκοσμίως, από την προηγούμενη πρόβλεψη του 50%.

Η τελευταία πρόβλεψη της Nissan για το μείγμα πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων που πωλούνται σε μεγάλες αγορές, για το οικονομικό έτος 2026,  αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής :

Ευρώπη: 98% (από 75%), Ιαπωνία: 58% (από 55%), Κίνα: 35% (από 40%), Ηνωμένες Πολιτείες: 40% (μόνο EV, έως το οικονομικό έτος 2030)

Με βάση τα παραπάνω, το παγκόσμιο μείγμα πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα αυξηθεί από το προγραμματισμένο 40 τοις εκατό, όταν ανακοινώθηκε το όραμα, σε περισσότερο από 44 τοις εκατό, έως το οικονομικό έτος 2026.