Τα ανακυκλώσιμα υλικά εισβάλλουν στο εσωτερικό των ηλεκτρικών μοντέλων με τη VW να δίνει ιδιαίτερα σημασία σε αυτά τα υλικά και να τα τοποθετεί στα ηλεκτρικά της μοντέλα ID.3, ID.4, ID.5 και ID.7. Όπως ανακοίνωσε η φίρμα μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιήσει υλικά από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Στόχος της; Volkswagen να κάνει την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα των μοντέλων ID. ακόμα πιο βιώσιμη, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής των υλικών για το εσωτερικό. Επίσης, στην εμπορική γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων η VW θα τοποθετήσει  ν καινοτόμα υλικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής στο ID. Buzz. Για παράδειγμα, η Volkswagen χρησιμοποιεί ύφασμα κατασκευασμένο από νήμα Seaqual® για την επένδυση των καθισμάτων. Τα νήματα αποτελούνται από 10% πλαστικό που έχει συλλεγεί από θαλάσσια απορρίμματα και 90% από ανακυκλωμένο νήμα PES.

Και όλα αυτά ενώ ήδη η VW χρησιμοποιεί ένα σημαντικό αριθμό καινοτόμων υλικών στο εσωτερικό του ID. Buzz. Όπως στο  εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού MPV μοντέλου της Volkswagen χρησιμοποιούνται εκτενώς εναλλακτικά υλικά τα οποία προέρχονται από πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα ή από παλιά μπουκάλια ΡΕΤ (για την ακρίβεια, 63 μπουκάλια μεγέθους 500 ml).

Το εξωτερικό υλικό για την επένδυση των καθισμάτων είναι επίσης κατασκευασμένο από νήμα Seaqual®, το οποίο αποτελείται κατά 10% από συλλεγμένα θαλάσσια απορρίμματα και κατά 90% από ανακυκλωμένο νήμα PES. Επίσης, η Volkswagen δεν χρησιμοποιεί πλέον υλικά όπως το χρώμιο ως διακοσμητικό φινίρισμα στα πλαϊνά των θυρών, στον πίνακα οργάνων και στο τιμόνι του ID. Buzz, καθώς η παραγωγή του χρωμίου επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η Volkswagen και η στρατηγική «Way to ZERO»

Μέχρι το 2030 η Volkswagen στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά όχημα κατά 40% και η εταιρεία σχεδιάζει να έχει ένα κλιματικά ουδέτερο ισοζύγιο το αργότερο μέχρι το 2050. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων η Volkswagen αναλύει και βελτιστοποιεί ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος. Από τη βασική έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση στο τέλος του κύκλου ζωής του. Η Volkswagen προσπαθεί επίσης να υλοποιήσει κλειστούς κύκλους υλικών για όλες τις χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες.