Μία ακόμη σορός από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 57 άτομα, ταυτοποιήθηκε την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η σορός ανήκει σε Σύρο επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity, που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορικό τρένο στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Η ταυτοποίηση έγινε από δείγμα DNA συγγενή του, καθώς και από προσωπικό αντικείμενό του που βρέθηκε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Σημειώνεται, ότι οι ταυτοποιημένες σοροί που έχουν βρεθεί στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη ανέρχονται πλέον σε 56, ενώ απομένει πλέον η ταυτοποίηση μίας νεαρής γυναίκας.
Θρίλερ με την αταυτοποίητη σορό
«Δεν βρέθηκε η κοπέλα που αναζητείται, δεν έχουμε σορό, είπε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης της στο MEGA.
«Υπάρχει και η οικογένεια που αναζητά το παιδί της», είπε η κ. Λεονταρή τονίζοντας, δηλαδή 56 και 1 η κοπέλα που δεν βρέθηκε. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συγγενείς έχουν κάποιο στοιχείο από τον άνθρωπό τους.
Αν βρέθηκαν άνθρωποι στο σημείο της έκρηξης, σαφώς θα μπορούσαν και να μην βρεθούν στοιχεία από εκείνους. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, θα μπορεί και να μην βρεθεί».
Η κ. Λεονταρή μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλοί συγγενείς αμφισβήτησαν την ταυτοποίηση DNA που έγινε στα αγαπημένα τους πρόσωπα και ζήτησαν εκ νέου εξέταση DNA.
Η ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εγώ, από τις 4 παρά τέταρτο το πρωί, συνοδεία του τμήματος ασφαλείας Λάρισας, πήγα στον χώρο όπου ήδη άρχισαν να φθάνουν οι πρώτες σοροί.
«Η κάθε οικογένεια έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, με το ερώτημα φυσικά στον κ. Εισαγγελέα ή στην κ. Ανακρίτρια. Το DNA δεν αφορούσε την ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας. Πρέπει να πω ότι είχε έρθει η ομάδα διαχείρισης απωλειών ζωής σε μαζικές καταστροφές, είναι μία ειδική ομάδα που δούλευε βάσει πρωτοκόλλου, από την Αθήνα ήρθε στη Λάρισα, η οποία είχε την «μεγάλη» αρμοδιότητα στην όλη κατάσταση. Εμείς παραλαμβάναμε το υλικό για το DNA και το αποδίδαμε αμέσως στην συγκεκριμένη ομάδα, η οποία δούλευε πολύ μεθοδικά, μικροχειρουργικά. Παραλάμβανε το υλικό, κάθε 3-4 ώρες είχε δοθεί εντολή να φεύγει αυτοκίνητο από τη Λάρισα και να μεταφέρει το υλικό στο αρμόδιο τμήμα DNA στην Αθήνα, ώστε να γίνονται γρήγορα οι ταυτοποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.