Την «παγκόσμια ημέρα του πατέρα» η Fiat διάλεξε ώστε να πραγματοποιήσει ένα πείραμα και να δει τις αντιδράσεις των παραδοσιακών οδηγών. Συγκεκριμένα η ιταλική φίρμα αλίευσε γνώμες και αντιδράσεις των οδηγών σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα .Το ενδιαφέρον πείραμα, πραγματοποιήθηκε στην θρυλική πίστα στο εργοστάσιο Lingotto της FIAT στο Τορίνο. Στόχος του πειράματος οι αντιδράσεις των οδηγών πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού Fiat 500! Η οδηγική αίσθηση, η δύναμη, αλλά και το άγχος της φόρτισης αποτέλεσαν μερικά από τα στοιχεία που ανησύχησαν του οδηγούς πριν οδηγήσουν για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο χωρίς θερμικό κινητήρα.

Στους περισσότερους οδηγούς έκανε αίσθηση η οδηγική διαφορετικότητα που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η ισχύς του και η αυτονομία του. Αντίθετα ενθουσιάστηκαν με τη άμεση επιτάχυνση, την απόλυτη ησυχία τον σεβασμό προς το περιβάλλον που αποπνέει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οι αντιδράσεις των οδηγών αυτού του ξεχωριστού «πειράματος» προφανώς δεν οδηγούν σε επιστημονικά συμπεράσματα, όμως δείχνουν ξεκάθαρα τους προβληματισμούς, αλλά και την ελπιδοφόρα πλευρά της νέας, εξηλεκτρισμένης εποχής του αυτοκινήτου, με πρωταγωνιστή το νέο ηλεκτρικό FIAT 500 -το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Ομίλου Stellantis- κινείται με ιδιαίτερη ταχύτητα στην Ευρώπη που ήταν και το μοντέλο που οδηγησαν οι οδηγοί .