Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την τραγωδία στα Τέμπη, από τις ανακριτικές αρχές στη Λάρισα. Σήμερα Τετάρτη καταθέτει πρόσωπο-κλειδί, καθώς πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που τον Απρίλιο του 2022 υπέβαλε την παραίτησή του δημοσιοποιώντας ενστάσεις και ανησυχίες σε σχέση με την υλοποίηση της σύμβασης 717.

Η κατάθεση του συγκεκριμένου στελέχους σημαίνει πως η έρευνα στρέφεται προς υψηλά, καθώς ο ίδιος είχε εγγράφως ενημερώσει και τους ανωτέρους του (προέδρους των οργανισμών της ΕΡΓΟΣΕ και των διοικήσεων του σιδηροδρόμου) για τις καθυστερήσεις, τις ελλείψεις και τα λάθη που ο ίδιος έκρινε ότι συνέβαιναν στην εκτέλεση της σύμβασης 717 για την ανάταξη της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Που στρέφονται οι έρευνες

Η κλήση του συγκεκριμένου μάρτυρα, δείχνει πως στο κάδρο των δικαστικών αρχών μπαίνει η διερεύνηση των ευθυνών για την ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σε πρόσωπα που βρίσκονται ανώτερα ιεραρχικά.

Αναμένονται επίσης σήμερα, καταθέσεις του κλειδούχου του σταθμού Λάρισας αλλά και συμπληρωματική κατάθεση του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλων.