Πτηνά που αποδήμησαν σε άλλο κόσμο παίρνουν νέα ζωή στο πλαίσιο ενός ασυνήθιστου ερευνητικού προγράμματος αεροδυναμικής.
Ερευνητές του Ινστιτούτου Εξόρυξης και Τεχνολογίας στο Νιου Μεξικό μετατρέπουν ταριχευμένα πουλιά σε drone για να μελετήσουν πώς συμπεριφέρονται τα σμήνη.
Τα μηχανικά πτηνά που είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα δεν δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, δήλωσε στο Reuters ο δρ Μοσταφά Χασαναλιάν, καθηγητής Μηχανικής που ηγείται της προσπάθειας.
Τα μηχανικά ζόμπι, είπε, είναι μια απόπειρα αντίστροφης μηχανικής που ίσως προσφέρει νέα στοιχεία για την εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει η πτήση σε σχηματισμό.
Ακόμα και τα πολεμικά αεροπλάνα πετούν συχνά σε σχηματισμό «V» για εξοικονόμηση καυσίμων, καθώς τα προπορευόμενα αεροπλάνα δημιουργούν δίνες που προσφέρουν αεροδυναμικό πλεονέκτημα σε όσα ακολουθούν.
«Αν καταφέρουμε να μάθουμε πώς τα πτηνά διαχειρίζονται την […] ενέργεια μεταξύ τους, μπορούμε να το εφαρμόσουμε μελλοντικά στην αεροπορική βιομηχανία για την εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμων» είπε ο ερευνητής.
Προς το παρόν, τα νεκραναστημένα πτηνά μπορούν να παραμένουν στον αέρα μόνο για 20 λεπτά, ωστόσο οι δημιουργοί τους ευελπιστούν να αυξήσουν τη διάρκεια πτήσης για δοκιμές σε πραγματικά σμήνη πουλιών.
- Το παρασκήνιο του ξαφνικού θανάτου του Τζορτζ Μάικλ ανήμερα τα Χριστούγεννα – Τα τελευταία λόγια του
- Βασιλιάς Κάρολος: Το «ευχαριστώ» στους γιατρούς για τη φροντίδα στον ίδιο και την Κέιτ Μίντλετον
- Καζακστάν: Στους 38 οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα – Αναστέλλει τις πτήσεις η Azerbaijan Airlines