Αν η Πολιτική είναι το πεδίο του απρόβλεπτου, τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν η σειρά τους να το θυμηθούν. Στις τριάντα ημέρες που απομένουν για την κάλπη της 21ης Μάη, η στρατηγική ήταν δεδομένη. Περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα με έμφαση στις «αδύνατες» περιφέρειες για το κόμμα. Ανάδειξη της ατζέντας για την ακρίβεια, επισφάλεια κόκκινων δανείων και πληθωρισμού και σταθερότητα του μέσου νοικοκυριού με αιχμή και με στόχο την κυβέρνηση.
Και προσεταιρισμός των αναποφάσιστων και των νέων – στους τελευταίους σταθερά εξάλλου η Κουμουνδούρου προηγείται. Η υπόθεση Γεωργούλη, οι καταγγελίες και η έρευνα εις βάρος του αναδεικνύουν τρία θέματα όσο το όλο θέμα θα εξελίσσεται.
Το πρώτο είναι ο τρόπος που γίνονται οι μεταγραφές στα ψηφοδέλτια.
Εδώ ακούγεται ήδη ενός είδους γκρίνιας κυρίως από όλους δεν θέλουν στρατηγικά ένα άνοιγμα με όρους «μη –πολιτικούς». Το δεύτερο είναι το πώς η όλη υπόθεση –πέραν της ίδιας της υφής της και της ευαισθησίας του θέματος που αφορά μια γυναίκα θύμα – δυναμιτίζει κάθε σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και κυρίως με άξονα τις καταγγελίες της Χαριλάου Τρικούπη πως το όνομα της καταγγέλλουσας «διέρρευσε από την Κουμουνδούρου»– σχέσεις που δεν ήταν και στο καλύτερο πάντως σημείο.
Αστραπιαία αντίδραση
Το τρίτο είναι πως το metoo πάντα έχει μια βαρύτητα και μια επενέργεια για ημέρες που είναι εξόχως δύσκολο να αντιστραφεί. Εδώ πρόσωπα που έχουν γνώση του στρατηγικού σχεδιασμού παρατηρούν βέβαια πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντίθετα με άλλες υποθέσεις αντέδρασε ακαριαία και ταχύτατα και στο πεδίο του κόμματος και στο πεδίο της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας και ο Αλέξης Γεωργούλης διαγράφηκε αμέσως για να διευκολυνθεί η όλη τρέχουσα έρευνα.
Θα προστεθεί το όλο θέμα στην φαρέτρα των πολιτικών δυνάμεων; Για παράδειγμα η ΝΔ έσπευσε από χθες να θέσει ερωτήματα για το μομέντουμ της διαγραφής του ευρωβουλευτή ενώ στα κοινωνικά δίκτυα οι φίλιοι και όχι μόνον στην κυβέρνηση λογαριασμοί βάζουν με ένταση την διάσταση της «σχετικοποίησης» της καταγγελίας από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ και σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις.
Η όλη υπόθεση απαιτεί προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αν και η προεκλογική τροχιά είναι πάντα προσομοίωση «πολέμου» και όπως φαίνεται η ανατροπή της ατζέντας δεν είναι μια εύκολη αποστολή.